Δημοφιλέστεροι χοροί για γαμήλιες φιγούρες

Ήρθε η ώρα να προετοιμαστείτε για τον πρώτο σας χορό ως παντρεμένο ζευγάρι. Από τη στιγμή που ο γάμος σας θα είναι μαγικός το ίδιο θα πρέπει να είναι και οι γαμήλιες φιγούρες σας! Αν ψάχνετε πιο χορό να επιλέξετε εμείς σας κάνουμε λίγο πιο γνωστούς κλασσικούς χορούς που είναι κατάλληλοι για την περίσταση για να επιλέξετε. Αργεντίνικο Τανγκό για πάθος, σάλσα για πιο διασκεδαστική ατμόσφαιρα και βάλς για αριστοκρατικές καταστάσεις.

Τάνγκο

Είναι ο χορός που ξεκίνησε να χορεύεται αποκλειστικά  σε κακόφημες συνοικίες και οίκους ανοχής της Αργεντινής. Γρήγορα απέκτησε φανατικούς οπαδούς στην υψηλή κοινωνία της χώρας και σταδιακά διαδόθηκε στην Ευρώπη. Δεν θα μπορούσε παρά να ονομαστεί «χορός της φωτιάς ή του πάθους» αφού οι φιγούρες είναι ταυτόχρονα δραματικές και δυναμικές, απαλές και κόφτες .

Salsa

Πρόκειται για μείξη λατινοαμερικάνικων και αφρό-καραϊβικών στοιχείων χορού. Είναι γρήγορος χορός με ελευθερία κινήσεων και πολλές στροφές. Μουσικό στιλ που αναπτύχθηκε στη Νέα Υόρκη στις δεκαετίες του 60 και του 70, αρχικά βασισμένο κυρίως στους παλιότερους κουβανέζικους ρυθμούς (Son, Mambo, Guaracha) για να αυτονομηθεί στυλιστικά στη συνέχεια, αφομοιώνοντας στοιχεία από την jazz, την πορτορικάνικη μουσική, την samba και την rock.

Βιεννέζικο Βάλς

Το βαλς προέρχεται από τη γερμανική λέξη «waltzen» που σημαίνει «στροφή».

Χορεύουμε λοιπόν σε ρυθμό Y κάνοντας στροφές γύρω από έναν νοητό άξονα στη μέση του ζευγαριού και δίνοντας έμφαση στο πρώτο βήμα.

Είναι ο χορός που πολλές φορές όταν τον βλέπεις να χορεύεται από επαγγελματίες, νομίζεις ότι πετάνε. Το αυθεντικό “Βιεννέζικο Βαλς” είναι μια εξέλιξη των λαϊκών χορών της Βαυαρίας. Στις αρχές του 1830 το βαλς γίνεται αρκετά δημοφιλές, κυρίως λόγω δύο αυστριακών συνθετών του Lanner και του Strauss. Έτσι απόκτησε και επίθετο: βιεννέζικο βαλς. Το αέρινο στροβίλισμα του βαλς δίνει την ψευδαίσθηση ότι σταματά το χρόνο, ποντάροντας όλα τα χαρτιά στις αισθήσεις και στη χαρά της στιγμής.

 

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.