Γάμος σε νησί – Σαντορίνη

Ειδυλλιακά τοπία, εξαιρετικές τοποθεσίες, μια νησιώτικη ομορφιά με κοσμοπολίτικο αέρα. Ένας γάμος στη Σαντορίνη είναι όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Η Σαντορίνη ή Θήρα, ανήκει στις Κυκλάδες και είναι το νοτιότερο νησί με τα γραφικά χωριά, με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τις μικρές πλατείες και τις εκκλησίες του. Η θέα προς το ηφαίστειο είναι μοναδική και το θέαμα είναι ανεπανάληπτο ειδικά την ώρα της δύσης του ηλίου.


Η Σαντορίνη έχει χαρακτηριστεί δημιούργημα της οργισμένης φύσης, χάρη στην ιδιαίτερη ιστορία της για το ηφαίστειο, με τους παραδοσιακούς οικισμούς και την έντονη κοσμική ζωή έχει κατακτήσει ακόμα και παγκόσμιου φήμης προσωπικότητες ως θαυμαστές.


Υπάρχουν περισσότερα από 250 εκκλησάκια στη Σαντορίνη, τόσο στα μεγάλα όσο και στα μικρά χωριά. Οι εκκλησίες με τους γαλάζιους θόλους που βρίσκονται στα Φηρά, την Οία και το Φηροστεφάνι είναι οι πιο δημοφιλείς και γνωστές.


Αν ενδιαφέρεστε για θρησκευτικό γάμο υπάρχει πληθώρα επιλογών, με πιο δημοφιλείς τον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό Μητρόπολης. Ο καθεδρικός ναός είναι εξαιρετική επιλογή για πολλούς λόγους με κύριο, τον αρκετά μεγάλο χώρο για να φιλοξενήσει γαμήλιες τελετές με πολύ κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο των Φηρών και έχει θέα στην καλντέρα και το ηφαίστειο. Χτίστηκε το 1827 αλλά καταστράφηκε από τον σεισμό του 1956 ωστόσο αργότερα αναστηλώθηκε και σήμερα μπορεί κανείς να θαυμάσει τοιχογραφίες που έχουν γίνει από τον τοπικό καλλιτέχνη Χριστόφορο Ασιμή. Μπορείτε να βγάλετε καταπληκτικές φωτογραφίες μπροστά από το ηλιοβασίλεμα μετά την τελετή, κάτι που καθιστά το γαμήλιο άλμπουμ σας ιδιαίτερο και μοναδικό.


Το Θεοτοκάκι ή αλλιώς Κοίμηση της Θεοτόκου για εκλεκτούς και λίγους καλεσμένους είναι ιδανική επιλογή. Έξω από το χωριό Πύργος, στο δρόμο προς το βουνό Προφήτης Ηλίας, χτισμένο το 10ο αιώνα, διαθέτει ένα όμορφο ξυλόγλυπτο τέμπλο και πολλές παλιές βυζαντινές εικόνες. Δίπλα από το Θεοτοκάκι υπάρχει ένα λιθόστρωτο δρομάκι που οδηγεί στην κορυφή του βουνού, εξαιρετικό μέρος για φωτογραφίες.


Για πολιτικούς γάμους η ιερά μονή του Προφήτη Ηλία κτισμένη στο χωριό Πύργος στην κορυφή του βουνού, το μοναστήρι Αγία Ειρήνη στη Θηρασία και τα δημοφιλέστερα μέρη είναι τα οινοποιεία Αντωνίου και Σαντό τα οποία έχουν κατάλληλους χώρους όπου διατίθενται για τελέσεις γάμων.


Η Σαντορίνη φημίζεται για τα εστιατόρια και τις ταβέρνες που μπορείτε έπειτα να πραγματοποιήσετε τη δεξίωση σας αλλά φυσικά και ξενοδοχεία αναλαμβάνουν να ετοιμάσουν για εσάς ότι καλύτερο. Επαγγελματίες φωτογράφοι, κάμεραμαν, κομμωτές και μακιγιέζ υπάρχουν πολλοί στο νησί, αν όλα αυτά σας φαίνονται βουνό,δεν έχετε παρά να αφήσετε ένα γραφείο οργάνωσης στη Σαντορίνη να τα ετοιμάσει όλα για εσάς.

 

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.