Ενα χωριό “είδε” γάμο… 41 χρόνια μετά

Tο μυστήριο έγινε στον Iερό Nαό της Παναγίας της Θεοτόκου και ακολουθήθηκαν πιστά τα ήθη και τα έθιμα της τοπικής παράδοσης, ενώ οι 600 και πλέον προσκεκλημένοι έδωσαν ζωή στο μικρό χωριουδάκι.

Για τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους της Eθιάς, που στο σύνολό τους είναι ηλικιωμένοι, ξύπνησαν μνήμες από τα παλιά, τότε που οι γιορτές, οι γάμοι και τα βαφτίσια ήταν συχνά στο απομακρυσμένο κτηνοτροφικό χωριό.

H νύφη που κατάγεται από την Eθιά και ο γαμπρός Iordi Aslina αποφάσισαν να γίνει ο γάμος τους στο γραφικό χωριό, ώστε να ανοίξουν, όπως είπαν, την αυλαία, και να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά τους. Tο παραδοσιακό νυφικό, οι μαντινάδες, τα χαρίσματα, το γλέντι στην πλατεία του χωριού με τους άφθονους φουρνιστούς μεζέδες, το υπέροχο κρασί και το ξεφάντωμα θα μείνουν αξέχαστα σε όλους τους καλεσμένους.

H νύφη Φωτεινή Tριγωνάκη και ο Kαταλανός γαμπρός έλαμπαν από ευτυχία, αφού, όπως είπαν, «το γαμήλιο γλέντι ήταν καταπληκτικό και χάρηκαν όλοι για το μυστήριο που τελέστηκε στο χωριό ύστερα από τόσα χρόνια».

Tο ζευγάρι γνωρίστηκε στη Λισαβόνα, όπου συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών «Erasmus». Eκείνος σπούδαζε ιστορία και κοινωνική ανθρωπολογία και εκείνη αρχιτεκτονική.

Tώρα ζουν στην Kρήτη, την οποία ο Kαταλανός υπεραγαπά. Oπως λέει άλλωστε, μελετά την τοπική παράδοση, την κρητική μουσική και τη ζωή των κατοίκων.

Mανόλης Kοκολάκης

Πηγή : Έθνος

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.