Ροτόντες ή ίσια τραπέζια για τη δεξίωση γάμου;

Ένα από τα θέματα που θα σας απασχολήσουν για τη δεξίωση του γάμου είναι τι είδους τραπέζια να επιλέξετε… ροτόντες ή ίσια τραπέζια; Οι ροτόντες έχουν ένα πιο επίσημο κι αριστοκρατικό χαρακτήρα και δίνουν ένα elegant τόνο σε μια δεξίωση μιας και θυμίζουν βασιλικές δεξιώσεις. Έχουν γίνει πλέον η κλασσική επιλογή στα κτήματα και αίθουσες που φιλοξενούν γάμους και άλλες εκδηλώσεις.

Τα ίσια τραπέζια από την άλλη θα δώσουν στη δεξίωση ένα πιο οικογενειακό και “παρεΐστικο” κλίμα που ταιριάζει τέλεια σε γάμους μοντέρνους και νεανικούς!

Στις ροτόντες συνήθως οι θέσεις είναι ονομαστικές, διαδικασία που μπορεί να γίνει μεγάλη σπαζοκεφαλιά όσο αυξάνεται ο αριθμός των καλεσμένων. Μια λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η επιλογή διαφορετικών μεγεθών στις ροτόντες, δηλαδή κάποια μεγαλύτερα τραπέζια με χωρητικότητα 12 ατόμων για πιο μεγάλες ομάδες σε συνδυασμό με μικρότερα, 8 ή 10 ατόμων για πιο μικρές παρέες καλεσμένων. Ο στολισμός και τα κοινά σερβίτσια στο γαμήλιο τραπέζι θα ενοποιήσουν οπτικά τα διαφορετικά μεγέθη. Σε αντίθεση στα ίσια τραπέζια δεν συνηθίζεται να δίνονται ονοματικά οι θέσεις για κάθε καλεσμένο, συνήθως η επιλογή είναι ελεύθερη, και κάθε τραπέζι ανήκει σε κάποια ομάδα καλεσμένων, όπως συγγενείς, κουμπάροι, φίλοι γαμπρού, συνάδελφοι νύφης κτλ.


Γενικά τα ίσια τραπέζια προσφέρουν οικονομία χώρου, άρα στην ίδια αίθουσα ή κτήμα μπορούν να καθίσουν περισσότερα άτομα σε ίσια τραπέζια, από ότι σε ροτόντες, ένας παράγοντας που πρέπει να σκεφτείτε αν έχετε σκοπό να κάνετε μεγάλο γάμο. Με τις ροτόντες υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ανάμεσα σε κάθε τραπέζι, και μένουν ανεκμετάλλευτες οι γωνίες και τα κλειστά σημεία του χώρου της δεξίωσης.


Ένας ακόμα παράγοντας διαφοροποίησης είναι η διακόσμηση των τραπεζιών της δεξίωσης. Στις ροτόντες θα χρειαστεί ένα μεγάλο centerpiece που θα τοποθετηθεί στο κέντρο του τραπεζιού. Σε αντίθεση στα ίσια τραπέζια, ανάλογα με το μήκος τους, πιο κομψό είναι να τοποθετηθούν δυο τρία μικρότερα διακοσμητικά στοιχεία κατά μήκος του τραπεζιού. Σε κάθε περίπτωση φροντίστε ώστε ο στολισμός που θα επιλέξετε γα τα τραπέζια να είναι χαμηλός ώστε να μην εμποδίζει την οπτική επαφή των καλεσμένων που βρίσκονται ο ένας απέναντι από τον άλλο.

Images : pinterest.com

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.