Χριστουγεννιάτικος προορισμός Παρίσι

Τα πιο φωτεινά Χριστούγεννα αναμφισβήτητα θα τα ζήσετε στην πόλη του φωτός το Παρίσι. Είτε σαν ζευγάρι είτε ως οικογένεια το Παρίσι την περίοδο των Χριστουγέννων είναι τόσο φωτεινό και λαμπερό σαν σε παραμύθι. Τα κλασσικά μέρη που θα επισκεφθείτε εάν είναι η πρώτη σας φορά,είναι αρχικά ο Πύργος του Αϊφελ, ο οποίος αποτελείτο σήμα κατατεθέν της πόλης. Το μουσείο του Λούβρου, το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου, που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 εκθέματα, από την αρχαιότητα μέχρι τον 19ο αιώνα.

Την Παναγία των Παρισίων όπου πρόκειται για έναν από τους αρχαιότερους καθεδρικούς ναούς της Ευρώπης. Οι δύο πύργοι έχουν ύψος 69 μέτρα, ενώ το μήκος όλης της εκκλησίας φτάνει τα 130 μέτρα και πλάτος 45 μέτρα. Συνολικά έχει χωρητικότητα 9.000 ατόμων.

Το μουσείο Ορσέ ένας παλιός σιδηροδρομικός σταθμός που φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή ιμπρεσιονιστικών έργων και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προσωρινές εκθέσεις. Το μουσείο του Πάμπλο Πικάσο, όπου εκτίθενται περίπου 250 έργα του μεγάλου καλλιτέχνη. Την Οπερα και την Αψίδα του Θριάμβου και κάντε τη βόλτα σας στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Σε στιγμή ξεκούρασης πιείτε καφέ στο Quartier Latin ή κάπου κοντά στον Σηκουάνα.

Αν βγείτε έξω από την πόλη, επισκεφθείτε τις Βερσαλλίες, συνεχίστε για το πάρκο του Αστερίξ και φυσικά την Disneyland, αγαπημένο προορισμό για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Για τα ψώνια σας οι πιο chic δρόμοι του Παρισιού που πρέπει να περπατήσετε για να συναντήσετε τα μεγάλα ονόματα είναι :
Place Vendôme, εδώ οι πλούσιοι, οι καλαίσθητοι και οι celebrities βρίσκουνε τον παράδεισό τους στα πιο ακριβά κοσμηματοπωλεία (Cartier, Van Cliff & Arpel Boucheron)με το που μπαίνετε στην Place Vendome απευθείας είστε στην απόλυτη περιοχή της haute couture και των ειδών πολυτελείας. Στάση οπωσδήποτε στο Charvet με κορυφαίας ποιότητας πουκάμισα και γραβάτες θα αφήσει πολύ ευχαριστημένους τους κυρίους!

Faubourg Saint Honore VS Avenue Montaigne
Η Saint-Honoré φιλοξενεί ονόματα όπως : Hermes, Yves Saint-Laurent, Gianni Versace, Jean-Paul Gaultier, Givenchy, Piere cardin,Lanvin, Lancome, Cartier. Στο 213 της St.Honore βρίσκεται η Colette που σίγουρα θα μείνετε άκρως ενθουσιασμένοι με τις ενδιαφέρουσες συλλογές μόδας κατευθείαν από τις πασαρέλες και με τα gadgets που κατέχει ενώ το Jil Sander είναι επίσης εξαιρετική ευκαιρία για ψώνια ανδρικών ειδών. Στην Avenue Montaigne, φιγουράρουν οι : Dior, Louis Vuitton, Céline, Chanel, Loewe, Bulgari, Valentino, Thierry Mugler,Emanuel Ungaro, Escada, Dolce & Gabbana, Prada, Salvatore Ferragamo, Calvin Klein.

Boulevard Hausmann
Περπατώντας εδώ θα συναντήσετε την πασίγνωστη Gallerie Lafayette, αν και οι γνήσιοι παριζιάνοι έχει ακουστεί ότι θεωρούν αυτό το πολυκατάστημα μόνο για τουρίστες και επαρχιώτες, δεν νοείται να βρεθεί κάποιος στην πόλη του φωτός και να μην επισκεφθεί την Gallerie Lafayette…επιβάλλεται! Λίγο αργότερα θα βρεθείτε και στα Printemps, υψηλού κύρους πολυκατάστημα και αυτό, αν και θεωρείται ανταγωνιστής της Gallerie Lafayette εσείς κάντε μια βόλτα, σίγουρα θα σας αρέσει!

Anastasia PoiR
 

broamroo:

This website uses cookies.