Ταξίδι του μέλιτος- χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα – μέρος 1

Γάμος το χειμώνα και άρα ταξίδι για το μήνα του μέλιτος σε χειμερινό προορισμό; ‘Η μήπως μετά από ένα πολυάσχολο καλοκαίρι η χαλάρωση σε ένα χειμερινό θέρετρο παράλληλα με το γαμήλιο ταξίδι φαντάζει ιδανική; Όποιος και να είναι ο λόγος είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε όμορφους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα. Ξεκινάμε με Πήλιο, Αράχωβα και Άγκυστρο Σερρών. Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε το Καρπενήσι, τα Ζαγοροχώρια και το Ελατοχώρι Πιερίας.

Πήλιο
Το Πήλιο αν ξεχωρίζει για κάτι από τα υπόλοιπα μέρη στην Ελλάδα είναι η απόλυτη αρμονία της φύσης και η εναλλαγή των τοπίων, που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα δημιουργώντας μαγευτικές εικόνες. Τα χωριά του έρχονται να προσθέσουν μαγεία στην εικόνα του, με τα παραδοσιακά αρχοντικά και τα πλακόστρωτα καλντερίμια τους που σε οδηγούν σε απόμερα μονοπάτια.
Το χειμώνα το Πήλιο θυμίζει με την μυρωδιά του ξύλου και τα χιονισμένα τοπία και το χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες, σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε χειμερινά σπορ. Τον ελεύθερο σας χρόνο μπορείτε να επισκεφθείτε βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια, λαογραφικά μουσεία, παλιά αρχοντικά και φυσικά να δείτε τα χωριά του Πηλίου σε μια διαδρομή με το ατμοκίνητο τραινάκι τον “Μουντζούρη” που έχει την αφετηρία του στις Μηλιές και τέρμα στα Λεχώνια.

Αράχωβα
Αράχωβα από τα πιο δημοφιλή μέρη και όχι άδικα καθώς είναι ένα χωριό με άριστη τουριστική οργάνωση το οποίο παρέχει όλες τις ανέσεις. Οι προτάσεις διασκέδασης ελκύουν πολύ νέο κόσμο, μιας και πολλά εστιατόρια, ταβερνάκια, καφετέριες και μπαράκια υπάρχουν στο χωριό. Χτισμένη σε 7 λόφους, έχει σπουδαία ιστορία και παρελθόν και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η Αράχωβα αποτελεί αγαπημένο προορισμό διακοπών και προσφέρει χειμωνιάτικα σπορ, περιπάτους με άλογα στο Άτι, αναρρίχηση ακόμα και πατινάζ σε παγοδρόμιο. Ένα μελλόνυμφο ζευγάρι θα βρει ηρεμία, έντονη νυχτερινή διασκέδαση, μαγαζιά για ψώνια και extreme δραστηριότητες.

Άγκυστρο Σερρών
Το Άγκιστρο Σερρών αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για ένα μελλόνυμφο ζευγάρι καθώς συνδυάζει την χαλάρωση με την ευεξία και την ευκαιρία για εξερεύνηση σε μια σπάνιας φυσικής ομορφιάς περιοχή. Οι θερμές ιαματικές πηγές, χαρίζουν αναζωογόνηση και αίσθηση απόλαυσης ενώ η περιοχή είναι προορισμός για διακοπές όλο το χρόνο. Τα ιαματικά νερά του χωριού με το Βυζαντινό λουτρό που χρονολογείται από το 1100 μ.X. και τα καινούργια λουτρά που χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια χαρίζουν στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς και μια εμπειρία που μένει αξέχαστη. Το μειονέκτημα/προνόμιο είναι ότι διασκέδαση δεν υπάρχει και αν θέλετε νυχτερινή ζωή καλό θα ήταν να έχετε μεταφορικό μέσο για να μετακινηθείτε στις Σέρρες.

Anastasia PoiR

broamroo:

This website uses cookies.