Ταξίδι του μέλιτος χειμερινοί προορισμοί την Ελλάδα-Μέρος 2

Επιλέξατε το χειμώνα για το ταξίδι του μέλιτος κι εμείς είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε ατμοσφαιρικούς χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα. Όμορφες τοποθεσίες που υπόσχονται χαλάρωση. Πολυτέλεια αλλά και έντονη δραστηριότητα σε όποιον το επιλέξει. Σας παρουσιάζουμε το Καρπενήσι, τα Ζαγοροχώρια και το Ελατοχώρι Πιερίας. Εκτός από αυτά έχουμε να προτείνουμε το Πήλιο, την Αράχωβα και το Άγκυστρο Σερρών.

Καρπενήσι
Το Καρπενήσι στην Ευρυτανία είναι μία πόλη πνιγμένη στο έλατο που έχει να διηγηθεί πολλά στους επισκέπτες της, κουβαλώντας στις πλάτες της ζωντανή την ιστορία. Αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες εκδρομείς, αν το επιλέξετε θα απολαύσετε το χιονοδρομικό κέντρο, τις γραφικές ταβέρνες, τα καλόγουστα μπαράκια, την πλειάδα των επιλογών διαμονής στα ξενοδοχεία του, αλλά και την παρθένα φύση της Ευρυτανίας, κάνοντας ορειβασία, rafting, canyoning, trekking και διάφορες άλλες δραστηριότητες σε μία περιοχή απείραχτη από τη βιομηχανοποίηση, η οποία ανακηρύχθηκε από την UNESCO το 1991 ως μία από τις καθαρότερες περιοχές οικοσυστήματος στον πλανήτη.

Ζαγοροχώρια
Τα Ζαγοροχώρια είναι μια περιοχή γεμάτη από χωριά για την ακρίβεια αριθμούν 46 και βρίσκονται πάνω στα βουνά, βορειοανατολικά από την πόλη των Ιωαννίνων. Είναι φημισμένα για την πανέμορφη φυσική ομορφιά τους, την ξεχωριστή παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο. Με λίγα λόγια είναι ένας προορισμός που πραγματικά μαγεύει κάθε επισκέπτη. Αν το επιλέξετε για προορισμό θα πρέπει να επισκεφθείτε τα θαυμαστά αξιοθέατα όπως είναι ο ποταμός Βοϊδομάτης, το Φαράγγι του Βίκου, τα παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια κ.α. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γευτείτε ηπειρώτικα φαγητά που θα θυμάστε για πάντα,θα χαλαρώσετε και θα αναζωογονηθείτε στο έπακρον.

Ελατοχώρι Πιερίας
Το Ελατοχώρι βρίσκεται σε υψόμετρο 800μ. και έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα ορεινά θέρετρα της Πιερίας. Συγκεντρώνει επισκέπτες όλο το χρόνο μιας και η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατoχωρίου είναι πόλος έλξης. Στο χωριό Ελατοχώρι που βρίσκεται 8 χλμ. πριν το χιονοδρομικό κέντρο, στον παλιό και στο νέο οικισμό, υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφέ-μπαρ, ταβέρνες με τοπικές παραδοσιακές γεύσεις με καλό κρασί και ντόπιο τσίπουρο.
Αξίζει να κάνετε μικρές διαδρομές στη γύρω περιοχή και να ανακαλύψετε τη μοναδική ομορφιά των Πιερίων, του βουνού με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του. Σαν προορισμός είναι παράδεισος για τους λάτρες των spor στο χιόνι, τους καλοφαγάδες και εκείνους που η εξερεύνηση είναι στις αγαπημένες τους συνήθειες.

Anastasia PoiR

broamroo:

This website uses cookies.