Κουστούμι γαμπρού πως να το επιλέξετε

Αν πιστεύετε ότι η επιλογή για το κουστούμι γαμπρού είναι εύκολη κάνετε λάθος! Είναι μια διαδικασία που πέραν της δυσκολίας της ως αναφορά την εύρεση μπορεί να αποδειχθεί και πολύ χρονοβόρα. Ξεκινήστε την έρευνα τουλάχιστον 2 μήνες πριν και 3 μήνες εάν επιλέξετε να το ράψετε.

Βασικοί κανόνες είναι να μην επιλέξετε λινό μιας και τσαλακώνει αλλά και ανοίγει με αποτέλεσμα να χαλάει την εικόνα σας. Τα υφάσματα όπως κοτλέ, βελούδο και σατέν είναι μόνο για special γάμους με ανάλογα θέματα και όχι για κάποιον συμβατό και απλό γάμο. Οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε είναι αρκετοί, σε μπεζ, λευκό, γκρι αλλά και το κλασσικό μαύρο με πολύ ψηλές ρίγες σε χρυσό ή ασημί. Τα κλασσικά κουστούμια είναι εκείνα που αποτελούνται από παντελόνι σταθερού υφάσματος, ζώνη ή ζωνάρι από ύφασμα, πουκάμισο και σακάκι. Το φράκο και το σμόκιν ξεφεύγουν και επιλέγονται μόνο εάν ταιριάζουν με το στυλ του γάμου.

Το παν για το γαμπρό, είναι να νιώθει άνετα μέσα στα ρούχα του, αυτό θα το πετύχει με την επιλογή κουστουμιού στο σωστό μέγεθος. Εάν είναι φαρδύ θα δείχνει ότι σας φοράει αντί να το φοράτε και εάν είναι κολλητό θα θυμίζει τραγουδιστή παρά γαμπρό.

Το παντελόνι θα πρέπει να απέχει δύο εκατοστά περίπου από το τελείωμα του παπουτσιού και να μην είναι στενό. Το πουκάμισο επιλέξτε να είναι καλής ποιότητας γιατί σκεφθείτε ότι θα χορέψτε και θα ιδρώσετε,αν είναι συνθετικό μπορεί να σας ιδρώσει από τα 10 πρώτα λεπτά σε αντίθεση με το βαμβακερό. Το πιο συνηθισμένο είναι το straight point με ψηλό σκληρό κολάρο και μυτερές γωνίες, φοριέται με ή χωρίς γραβάτα και ταιριάζει σχεδόν σε όλα τα πρόσωπα. Το σακάκι θα πρέπει να είναι μεσάτο τόσο όσο να κάθεστε άνετα και να κουμπώνει χωρίς να σφίγγει και να σας ζορίζει.

Τα αξεσουάρ του γαμπρού είναι η ζώνη, η γραβάτα και τα μανικετόκουμπα, εκ των οποίων το τελευταίο θεωρείται το κόσμημα σε ένα κουστούμι. Η ζώνη τα τελευταία χρόνια έχει αντικατασταθεί με φαρδιά σατέν ή μεταξένια ζωνάρια. Στην περίπτωση που φορέσετε σμόκιν, το ζωνάρι είναι ιδανικό. Παρόλα αυτά υπάρχουν άντρες που επιλέγουν να φορέσουν ζωνάρι απλώς με κοστούμι, γιατί γοητεύονται από αυτή την αίσθηση κομψότητας που προσδίδει στο κορμί τους. Αν πάλι είστε του κλασσικού επιλέξτε μια καινούρια δερμάτινη ζώνη ανάλογη με το χρώμα του κουστουμιού. Η γραβάτα που θα φορέσετε θα πρέπει να είναι μεταξωτή, τέλεια ραμμένη, μονόχρωμη ή με διακριτικά σχέδια. Τα μανικετόκουμπα είναι διαχρονική αξία που δίνει νότα πολυτέλειας στο κουστούμι. Να ξέρετε ότι το πουκάμισο που θα επιλέξετε θα πρέπει να φοριέται με μανικετόκουμπα, δηλαδή θα πρέπει να έχει διπλή μανσέτα χωρίς κουμπιά. Τα πιο κλασσικά σχήματα είναι το στρογγυλό, το οβάλ και το τετράγωνο.

Anastasia PoiR

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.