Είμαι έτοιμη να παντρευτώ?

Ο άντρας που είστε μαζί σκύβει στα γόνατα και σου ζητάει να γίνεις γυναίκα του, το ναι που θα αναφωνήσεις με χαρά και συγκίνηση, σημαίνει ότι είσαι έτοιμη να παντρευτείς, πριν όμως έχεις καλά συνειδητοποιήσει τα εξής:

  1. Ο άντρας αυτός πραγματικά σε γεμίζει, μπορείς να συζητάς και να τον βλέπεις και σαν φίλο σου. Σ ε κάνει να γελάς και περνάς ευχάριστα, σου εμπνέει σιγουριά και σε έστω μια αντίστοιχη στιγμή φάνηκε η βοήθεια του και φυσικά δίπλα του νιώθεις προστασία. Στο μέλλον και στην πορεία της κοινής σας ζωής όλα τα παραπάνω θα γίνουν ανάγκες σου και θα τα αναζητήσεις!
  2. Είσαι έτοιμη να αφήσεις πίσω τα τρελά ξενύχτια με τις φίλες και τους φίλους σου. Όσο και να θέλεις να εκμοντερνεύσεις το γάμο σε αυτό το σημείο δεν μπορείς να τον φτάσεις. Είσαι έτοιμη να κάνεις όταν χρειαστεί επισκέψεις σε πεθερικά, κουνιάδια και κουμπάρους ενώ σε αντίστοιχες μέρες εσύ θα έβγαινες για καφέ ή ποτό σε in στέκια της πόλης.
  3. Γνωρίζεις καλά τις συνήθειες του και μπορείς να τις υπομείνεις για όλη σου τη ζωή. Είτε τη μπάλα, την ακαταστασία,το ροχαλητό. Τώρα ίσως με αυτά να γελάς ή να σου φαίνονται προσωρινά και ότι με τον καιρό και αφού παντρευτείτε θα αλλάξουν. ΛΑΘΟΣ! Ο άντρας σου αυτός θα είναι και δεν υπάρχει και λόγος να αλλάξει, εσύ θα πρέπει να συμβιβαστείς με τις συνήθειες του.
  4. Μπορείς να καθαρίσεις ένα σπίτι, να μαγειρέψεις στοιχειώδη φαγητά και να σιδερώσεις κανένα πουκάμισο. Όσο και αν οι άντρες λένε ότι δεν τους νοιάζουν αυτά, αργά γρήγορα θα γκρινιάξουν γιατί είτε θα βαρεθούνε να τα κάνουν μόνοι είτε θα νιώσουν την επιθυμία να δοκιμάσουν τις δικές μας ικανότητες.
  5. Ο γάμος δεν είναι εύκολος, ειδικά στην εποχή μας όπου τα οικονομικά είναι σε άσχημη κατάσταση τον κάνει πιο ζόρικο. Η φράση που έλεγαν οι παλιοί, ότι φτώχεια φέρνει μουρμούρα γίνεται ολοένα και πιο αληθινή. Αυτό δε σημαίνει ότι αν δεν έχετε οικονομική άνεση θα τσακώνεστε ή θα χωρίσετε. Αυτά θα γίνουν αν γκρινιάζεις για καλλυντικά, για κομμωτήρια και ρούχα τη στιγμή που μπορεί να μη δουλεύεις και να μη σας φτάνει ένας μισθός. Θα πρέπει λοιπόν να μπεις σε άλλο σκεπτικό από εκείνο της ελεύθερης που καλοπερνούσε γιατί τώρα θα ανοίξεις σπίτι και αργότερα θα υπάρξουν παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον θα βάλεις ακόμα πιο πίσω τον εαυτό σου σε κάποια έξοδα γιατί σαν προτεραιότητα θα είναι τα παιδιά.

 

broamroo:

This website uses cookies.