Ταξίδι του μέλιτος, προορισμοί στην Ελλάδα Σαντορίνη και Αμοργός

Μετά την κούραση της προετοιμασίας του γάμου, το άγχος της ημέρας εκείνης και το ξεφάντωμα στη δεξίωση ήρθε η στιγμή όπου θα απολαύσετε το ταξίδι του μέλιτος. Είτε την επομένη του γάμου είτε αργότερα, το οφείλετε στον εαυτό σας και στον σύντροφο σας. Η Ελλάδα είναι από τους ιδανικότερους προορισμούς,για εκείνους που δεν θέλουν να ταξιδέψουν πολλές ώρες. Ωστόσο τα νησιά της για εκείνους που παντρεύτηκαν την περίοδο του καλοκαιριού είναι ο απόλυτος προορισμός. Σε αυτό το άρθρο θα πάρετε γεύση από την ειδυλλιακή Σαντορίνη και την παραδοσιακή Αμοργό.


Σαντορίνη:

Η Σαντορίνη είναι μαγευτικό νησί και ένας απο τους δημοφιλέστερους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Το μοναδικό ηλιοβασίλεμα,οι παραλίες και οι γραφικές εκκλησίες αποτελούν παγκόσμιο πόλο έλξης. Το θέαμα της απλωμένης στο βράχο Οίας πάνω από τον όρμο Αρμένη και το λιμανάκι Αμμούδι είναι το πρώτο που αντικρίζεις από την κουπαστή του πλοίου. Η πόλη των Φηρών, είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Μέσα στα στενά δρομάκια, τα σπίτια κατάλευκα και μικρά, με θόλους, καμάρες και πολλά παραθυράκια. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των σπιτιών είναι το γεγονός ότι οι ταράτσες γίνονται μπαλκόνια στα διπλανά σπίτια.

 

Αμοργός:

H Αμοργός βρίσκεται στο ανατολικό άκρο των Κυκλάδων. Ωραίες αμμώδεις ακρογιαλιές στα δυτικά του νησιού, στις οποίες είναι δυνατή η πρόσβαση οδικώς, ενώ στην Χώρα το κάστρο, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του βράχου
που σκαρφαλώνουν τα κάτασπρα σπίτια είναι εντυπωσιακό. Τα Κατάπολα είναι το κύριο λιμάνι και η Αιγιάλη το δεύτερο λιμάνι του νησιού. Τα Κατάπολα είναι το πιο κοσμοπολίτικο μέρος της Αμοργού με ταβερνάκια, καφε μπάρ, καταστήματα παραδοσιακών ειδών και μίνι μάρκετ. Η Αμοργός ξεχωρίζει για τον αρχαιολογικό της πλούτο την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τη λαϊκή τέχνη και τα τοπικά έθιμα.

broamroo:

This website uses cookies.