Ταξίδι του μέλιτος, προορισμοί στην Ελλάδα Σύμη και Φολέγανδρος

Η κούραση και το άγχος του γάμου έχουν περάσει, το γλέντι τελείωσε και ήρθε η στιγμή για χαλάρωση και το γαμήλιο ταξίδι. Μετά από το τρέξιμο και τις προετοιμασίες σας αξίζουν μερικές ημέρες ξεκούρασης και απόλαυσης με ένα ταξίδι που θα μείνει αξέχαστο. Αν δε θέλετε να ταλαιπωρηθείτε σε πολύωρα ταξίδια και μακρινούς προορισμούς τα ελληνικά νησιά είναι η ιδανική επιλογή. Προτεινόμενοι προορισμοί : η γοητευτική Σύμη και η ανεπανάληπτη Φολέγανδρος.

Σύμη:
Η Σύμη, είναι ένα πανέμορφο νησί, αποτελείται από την Άνω Σύμη και το Γιαλό. Τα χαρακτηριστικά σπιτάκια της, βαμμένα στο χρώμα της ώχρας με ζωηρές πινελιές στα παράθυρα, τα νεοκλασικά κτίσματα και οι αυλές των εκκλησιών στρωμένες με ασπρόμαυρα βοτσαλωτά , δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν τον θαυμασμό κάθε τουρίστα. Νησιά με απόμερες, πανέμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, όπως είναι η Αγία Μαρίνα η παραλία στη Νάνου, καθώς και τον Μαραθούντα με τα καθαρά νερά. Στη Σύμη, όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού γίνονται μεγάλα πανηγύρια. Κυρίως το καλοκαίρι, διοργανώνονται εκθέσεις ζωγραφικής, τέχνης και βιβλίου. Ο Πανορμίτης βρίσκεται μέσα σ’ έναν κλειστό όρμο με θαυμάσια αμμουδιά. Αποτελεί το σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού και το δεύτερο σημαντικότερο όλης της Δωδεκανήσου, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Ταξιάρχη Μιχαήλ.

Φολέγανδρος:
Το γραφικό νησί της Φολεγάνδρου στις Κυκλάδες είναι εξαιρετικός προορισμός. Τα ξενοδοχεία και τα διαμερίσματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζουν το πνεύμα και την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο νησί της Φολεγάνδρου. Είναι ένα γραφικότατο νησί με φιλόξενους κατοίκους, πλούσια παράδοση και ιστορία ,άγρια φυσική ομορφιά με μοναδικές πανέμορφες ακρογιαλιές και κάτασπρες εκκλησίες. Η Φολέγανδρος αποτελεί ένα μοναδικό τόπο διακοπών, που θα σας προσφέρει την απόλαυση της θάλασσας και του ήλιου σε γαλήνιους ρυθμούς. Οι βασικότερες τουριστικές περιοχές της Φολεγάνδρου με ξενοδοχεία είναι η Χώρα, το Καραβοστάσι και η παραλία της Αγκάλης.

broamroo:

This website uses cookies.