Αιωρούμενα φανάρια… ένα μοναδικό θέαμα στο γάμο σας!

Στο Τσιανγκ Μάι, της Βόρειας Ταϊλάνδης, τα αιωρούμενα φανάρια είναι γνωστά ως «Κουμ Λόι». Οι παραδοσιακοί Ταϊλανδέζοι χρησιμοποιούν τα φανάρια ολόκληρο το χρόνο σε πνευματικές τελετές και άλλους εορτασμούς. Θεωρείται καλή τύχη να ελευθερώνεις ένα «Κουμ Λόι», καθώς πολλοί Ταϊλανδέζοι, κυρίως οι βουδιστές, πιστεύουν πως συμβολίζουν τα προβλήματα και τις ανησυχίες που αιωρούνται μακριά. Είναι παράδοση να δωρίζουν φανάρια στους Ναούς και τους μοναχούς αφού πιστεύουν ότι σε αντάλλαγμα θα  «διαφωτιστούν» καθώς η φλόγα του φαναριού λέγεται ότι συμβολίζει «σοφία». Το φως του φαναριού τους δείχνει το «σωστό μονοπάτι».
Τα Αιωρούμενα Φανάρια (Κουμ Φάι, Κουμ Λόι, μπαλόνια με φωτιά) κατασκευάζονται παραδοσιακά από λαδωμένο ρυζόχαρτο πάνω σε ένα πλαίσιο μπαμπού που περιέχει μία κέρινη μονάδα καυσίμου.Στη σημερινή εποχή, τα αιωρούμενα φανάρια κατασκευάζονται από χαρτί μουριάς που είναι ποιο εύχρηστο και ποιο ευρέως διαθέσιμο.Όταν ανάβει ένα αιωρούμενο φανάρι, η θερμότητα που δημιουργείται από τη μονάδα καυσίμου δημιουργεί μία άνωση (όπως και σε ένα αερόστατο θερμού αέρα) που ανεβάζει το φανάρι προς τον ουρανό.
Στο διαδίκτυο μπορείτε να ψάξετε και να βρείτε αιωρούμενα φανάρια σε μικρό και μεγάλο μέγεθος αλλά και σε πολλά και διάφορα χρώματα.Χαρείστε ένα μοναδικό θέαμα στους καλεσμένους σας και κλέψτε τις εντυπώσεις!

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.