Sex vs Συναίσθημα και Άγιος Βαλεντίνος

Σύμφωνα με μια έρευνα που διενήργησε τον Φεβρουάριο του 2006 η εταιρεία δημοσκοπήσεων Κάπα Research, μόνο το 15% πιστεύει ότι η 14η Φεβρουαρίου είναι η ημέρα για τους ερωτευμένους. Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες απάντησαν, ότι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζουν… τα ανθοπωλεία και τα καταστήματα με είδη δώρων! Η εν λόγω έρευνα διεξήχθη με την συμμετοχή των κατοίκων της Αττικής για λογαριασμό του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας και τα στοιχεία της, που παρουσίασε την παραμονή της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου ο πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Θ. Ασκητής, έδειξαν ότι:
– Οι επτά στους δέκα ερωτηθέντες θεωρούν την ημέρα αυτή ιδιαίτερη για τους ίδιους και τους συντρόφους τους, παρ’ ότι οι έξι στους δέκα δήλωναν ερωτευμένοι.
– Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (48,2%) είπαν ότι του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζουν τα ανθοπωλεία και τρεις στους δέκα τα καταστήματα με είδη δώρων.

Η εταιρεία πραγματοποίησε μια ακόμη έρευνα με τη συμμετοχή 1.001 Ελλήνων ηλικίας 18 έως 50 ετών, η οποία αφορούσε τις αντιλήψεις των συμμετεχόντων για τις σχέσεις και τον γάμο. Από τα σχέδια που παρουσίασε ο κ. Ασκητής, προέκυψε ότι δεν είναι το σεξ αυτό που οδηγεί ένα ζευγάρι στα σκαλιά της εκκλησίας αλλά το συναίσθημα. Επίσης, πολλούς νέους δεν τους απασχολεί το θέμα «παιδιά». Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο που δείχνει ότι έξι στους δέκα θα παντρεύονταν τον σύντροφο τους ακόμη και αν υπήρχε πρόβλημα γονιμότητας. Αν όμως «τσακώσουν» τον σύντροφο τους με άλλον… μαύρο φίδι που τον έφαγε. Θα του πουν «αντίο» χωρίς δεύτερη σκέψη. Σύμφωνα πάντα με την εν λόγω έρευνα η μέση διάρκεια μιας σχέσης ήταν περίπου τέσσερα χρόνια. Ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με το μορφωτικό επίπεδο και την ηλικία. Όσο «ανεβαίνει» το μορφωτικό επίπεδο η διάρκεια της σχέσης μειώνεται και φθάνει στα δυόμισι χρόνια. Εντύπωση προκαλεί το στοιχείο που δείχνει ότι στους εισοδηματίες και στους ελεύθερους επαγγελματίες μέση διάρκεια μιας σχέσης είναι ένας χρόνος. Επίσης, στους νέους ηλικίας 18-24 ετών η διάρκεια της σχέσης είναι δύο χρόνια. Σημειώνεται, ότι η καλύτερη ηλικία για γάμο είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό – και στους άνδρες και στις γυναίκες – αυτή μετά από τα 30-35 έτη.

broamroo:

This website uses cookies.