10 συστατικά για ένα γάμο που θα κρατήσει για πάντα

Ο γάμος αποτελεί μια δέσμευση ζωής και άπαξ και αποφασίσετε να προχωρήσετε σε αυτό το βήμα θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να τον κρατήσετε σε καλή κατάσταση και να πάρετε ότι καλύτερο έχει να σας προσφέρει. Άλλοι γάμοι διαρκούν και άλλοι όχι ανάλογα με το πώς οι σύζυγοι τους αντιμετωπίζουν. Για μια διαρκή σχέση, χρειάζεστε τα εξής συστατικά:

1. Εντιμότητα : Αυτό είναι ένα βασικό συστατικό απαραίτητο για να πραγματοποιηθεί για ένα γάμο με διάρκεια. Όταν ζευγάρι αντιμετωπίζει ο ένας τον άλλο με δικαιοσύνη υπάρχει η τάση για καλύτερη κατανόηση.

2.Εμπιστοσύνη : Αυτό είναι μακράν το μεγαλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε ώστε να κρατήσει ο γάμος σας. Πρέπει να μάθετε να πιστεύετε ό,τι σας πει ο/η σύζυγός σας. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται οι άσκοπες υποψίες. Κάθε γάμος που χτίστηκε στα θεμέλια της δυσπιστίας ή της αμοιβαίας καχυποψίας είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσει.

3. Κάντε τον/ την σύζυγό σας την/τον καλύτερό σας φίλο : Δεν πρέπει να υπάρχει άλλο πρόσωπο στον κόσμο που να είναι πιο κοντά σε σας από το σύζυγό σας. Ο σύζυγός σας πρέπει να είναι ο πιο έμπιστος άνθρωπός σας. Να είναι ελεύθεροι να παίξετε μαζί του, να συζητήσετε τα προβλήματά σας και να μοιραστείτε μαζί τους εμπιστευτικές πληροφορίες.

4. Συντροφικότητα : 
Θα πρέπει να σας γεμίζει και να επιθυμείτε να μένετε μαζί και να απολαμβάνετε πραγματικά κάθε στιγμή που περνάτε μαζί. Κάντε μια βόλτα μαζί ή πηγαίνετε σε ένα πικνίκ μαζί μόνο. Κρατήστε τα χέρια ενώ περπατάτε και απολαύστε τις αγκαλιές και τα φιλιά με το σύντροφό σας.

5. Αμοιβαίος σεβασμός : Για να κρατήσει η σχέση σας θα πρέπει να καλλιεργήσετε τη συνήθεια του σεβασμού των συναισθημάτων, των αξιών, των ιδέες, των απόψεις και των συναισθημάτων του άλλου.

6. Ίση Ισχύς : πρέπει να υπάρχει ίση εξουσία, κανείς δεν θα πρέπει να είναι το αφεντικό και κανείς δεν πρέπει να είναι ο υπηρέτης. Μόλις ένα άτομο επιβληθεί ώς αυτός/αυτή που δίνει εντολές, το άλλο πρόσωπο νιώθει μειονεκτικά, ότι απειλείται και ότι δεν είναι ασφαλής κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το γάμο.

7. Γάμος σας θα πρέπει να θεωρηθεί ως απόλυτη δέσμευση :
 Αν και οι δύο σας δείτε το γάμο σας και απόλυτη δέσμευση και κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε για να κρατήσει τότε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε ένα υπέροχο γάμο που θα διαρκέσει.

8. Ανοχή : Θα πρέπει να μάθετε να ανέχεστε τα αδύνατα σημεία του συντρόφου σας. Παραβλέποντας μερικά μικρά ελαττώματα  του συντρόφου σας, θα βοηθήσει το γάμο σας να διαρκέσει χωρίς γκρίνιες και διαμάχες.

9. Απολαύστε το σύντροφό σας : Αποφασίστε ότι θέλετε να απολαύσετε τη σχέση σας και αρχίστε να χαίρεστε ότι κάνει ο/η σύζυγός σας για σας, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι.

10. Δώστε αξία στα χαρακτηριστικά του συντρόφου σας : Θα πρέπει να εκτιμάτε και να επιδοκιμάζετε τα καλά χαρακτηριστικά του συντρόφου σας, χαρακτηριστικά που ενδεχομένως εσείς δεν διαθέτετε, αντί να φθονείτε, γιατί ως ζευγάρι θα πρέπει να αλληλοσυμπληρώνεστε. Εκτιμήστε τα καλά χαρακτηριστικά και συνήθειές του αγαπημένου σας λοιπόν ή μπείτε στην διαδικασία να τον/την ενθαρρύνετε να τα ενισχύσει. Ο γάμος σας θα προοδεύει ομαλά στο χρόνο και η αγάπη σας θα δυναμώνει και θα ωριμάζει, όπως ένα καλό κρασί.

broamroo:

This website uses cookies.