Save the date…!

Το προσκλητήριο του γάμου δίνει στον καλεσμένο σας μια πρώτη αίσθηση και εικόνα για τι πρόκειται να ακολουθήσει. Αν αναζητάτε να πρωτοτυπήσετε ακόμα και στο κάλεσμα του γάμου σας τότε ξεκινήστε νωρίς με το Save the date. Το έθιμο έρχεται από την Αμερική, και παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην χώρα μας έχει ήδη βρει αρκετούς fans.

Το Save the date είναι η πρόσκληση που αναγγέλλει την ημερομηνία του γάμου σας και προηγείται του προσκλητηρίου. Με λίγα λόγια ορισμένα ζευγάρια στέλνουν αρκετά νωρίς , συνήθως 3 μήνες πριν το γάμο μια κάρτα-πρόσκληση στην οποία ζητούν από τον παραλήπτη να κρατήσει, να αποθηκεύσει, να «σώσει» όπως λέει και η ακριβής μετάφραση την συγκεκριμένη ημερομηνία που θα γίνει ο γάμος τους. Δεν αναγράφονται περισσότερα λεπτομέρειες  για ώρα της τελετής ή την δεξίωση.

Το Save the date δεν υποκαθιστά την πρόσκληση. Είναι μια καινοτομία, για να αναγγείλει το ζευγάρι με επίσημο τρόπο την ημερομηνία του γάμου του. Είναι ιδιαίτερα βολικό σε περιπτώσεις που αρκετοί συγγενείς ή φίλοι ζουν στο εξωτερικό, καθώς αυτό το πρώτο αυτό κάλεσμα βοηθάει τους προσκεκλημένους να προετοιμαστούν εγκαίρως για το ταξίδι τους.

Αν σας αρέσει η ιδέα ένα είναι σίγουρο πως θα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη γκάμα σχεδίων. Μπορείτε να παραγγείλετε το δικό σας Save the date σε οποιοδήποτε τυπογραφείο και να δημιουργήσετε το δικό σας πρωτότυπο κάλεσμα.

Ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο μπορείτε να φτιάξετε μια μικρή πρόσκληση  από χαρτί ή να ζητήσετε να σας τυπώσουν ό,τι θέλετε πάνω σε ένα μικρό μαγνητάκι. Σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Αν πάλι δεν θέλετε να μπείτε περισσότερα έξοδα, έχετε την δυνατότητα να ετοιμάσετε μόνοι το Save the date βάζοντας την φαντασία και την δημιουργικότητα σας σε δράση. Δεν έχετε παρά να επιλέξετε την γραμματοσειρά που σας αρέσει και ένα ωραίο επιστολόχαρτο που θα βρείτε στα καταστήματα με γραφική ύλη.

Και τα ωραία του γάμου σας μόλις άρχισαν!

broamroo:

This website uses cookies.