10 tips για να επιβιώστε απο τον πρώτο χορό

Τα περισσότερα ζευγάρια έχουν σκοπό να χορέψουν τον παραδοσιακό πρώτο χορό, αλλά  και τα περισσότερα επίσης δεν ξέρουν να χορεύουν. Έτσι όσο πλησιάζει η μεγάλη μέρα τόσο αυξάνεται και η αίσθηση πανικού που τους καταβάλει. Αποφύγετε το άγχος με μερικές εύκολες συμβουλές.

  1. Προγραμματίστε απο πριν : Σχεδιάζεται οτιδήποτε άλλο αφορά το γάμο σας, γιατί όχι και τον πρώτο χορό; Ιδανικά θα πρέπει να αρχίσετε την εξάσκηση 6 έως 12 μήνες πριν απο το γάμο.
  2. Πηγαίνετε σε επαγγελματίες : Το να μάθετε να χορεύετε είναι εξαιρετικά ανώδυνο. Αν δεν διαθέτετε τα χρήματα για ιδιαίτερα μαθήματα σε κάποια σχολή χορού ψάξτε για ομαδικά τμήματα, πολιτιστικές ομάδες, ομάδες σχολών ή του δήμου.  Εναλλακτικά αγοράστε εκπαιδευτικά DVD ή βιντεοκασέτες για να μάθετε να χορεύετε στο σαλόνι σας.
  3. Να έχετε επιλογές : Αν είστε αναποφάσιστοι για το τραγούδι του πρώτου χορού ή δε μπορείτε να διαλέξετε ένα κοιτάξτε τη λίστα με τα τραγούδια που υπάρχουν στο site. Χορέψτε δοκιμαστικά δυο τρία διαφορετικά τραγούδια, και επιλέξτε αυτό με το οποίο αισθάνεστε πιο άνετα.
  4. Less is more : δεν χρειάζεται να χορέψετε ολόκληρο το κομμάτι (ούτε οι επαγγελματίες χορευτές δεν το κάνουν).  Ο DJ μπορεί να κόψει το τραγούδι ή η ορχήστρα να παίξει μια πιο σύντομη εκδοχή του.  Τελικά θα είναι καλύτερα να χορέψετε για δυο λεπτά κάνοντας πέντε πολύ ωραίες φιγούρες απο το να χορέψετε πέντε λεπτά κάνοντας δώδεκα μέτριες κινήσεις.
  5. Καταλήξτε στην έκδοση του τραγουδιού : Μόλις επιλέξετε τραγούδι συνενοηθείτε με το DJ ή την ορχήστρα ώστε να παίξουν την εκτέλεση στην οποία εσείς εξασκείστε και όχι κάποια άλλη διασκευή. Μπορείτε να τους δώσετε σε cd την έκδοση που θέλετε.
  6. Σκεφτείτε το χώρο του χορού : Αν ο γάμος σας γίνει σε εξωτερικό χώρο τοποθετήστε μια πίστα χορού – είναι δύσκολο να κάνετε στροφή στο χώμα ή στο γρασίδι. Αν η πίστα στο χώρο της δεξίωσης είναι μικρότερη απο το μπάνιο καλύτερα να το ξανασκεφτείτε για βαλς- χρειάζεται πολύ χώρο. Προσπαθείστε να εξασκηθείτε σε ένα χώρο παρόμοιο σε μέγεθος με το διαθέσιμο που θα έχετε την ημέρα του γάμου σας.
  7. Σκεφτείτε τα ρούχα που θα φοράτε : Αν το νυφικό σας έχει γραμμή γοργόνα τότε έχετε τέλεια σιλουέτα και θα είστε υπέροχη φορώντας το αλλά ταυτόχρονα τα βήματα που θα μπορείτε να κάνετε θα είναι πολύ μικρά, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψιν όταν σχεδιάζετε τον πρώτο χορό. Ομοίως αν το νυφικό είναι strapless δεν θα μπορείτε να σηκώνετε τα χέρια σας πάνω απο το κεφάλι σας με μεγάλη άνεση….σκεφτείτε το πριν βάλετε πολλές στροφές στη χορογραφία.
  8. Μιλώντας για τα ρούχα : κάντε εξάσκηση σαν να είναι η μέρα του γάμου σας. Γαμπροί : φορέστε ένα σακάκι και καλά παπούτσια. Νύφες : φορέστε μια μακριά φούστα (αν δεν έχετε βάλει στο μάτι μίνι νυφικό) και τα νυφικά παπούτσια. Με αυτό θα καταφέρετε δυο πράγματα : απο τη μια θα ανοίξουν τα παπούτσια και απο την άλλη θα νιώθετε ασφαλής τη μέρα του γάμου σας, έχοντας ξαναχορέψει με αυτά.
  9. Μην αναζητάτε την τελειότητα : Κανείς απο τους καλεσμένους δεν θα περιμένει να κάνετε χορευτική επίδειξη.  Δεν είστε επαγγελματική ομάδα χορού, ή αν είστε γιατί διαβάζετε αυτό το άρθρο;! Όσο μαθαίνετε και εξασκήστε εννοείτε πως θα κάνετε λάθη, απλά σκεφτείτε τι δεν πήγε καλά και ξαναπροσπαθείστε.
  10. Εκφραστείτε : Βρείτε το στυλ που αισθάνεστε άνετα τόσο εσείς όσο και ο γαμπρός. Αν δεν σας αρέσει ένα τραγούδι αναζητήστε κάποιο άλλο. Αν δεν σας αρέσει μια φιγούρα που σας δείχνει ο δάσκαλος χορού πείτε το (ευγενικά!). Είναι εξαλου η μέρα σας και ο χορός σας. Αν νιώθετε άνετη και χαρούμενη θα φαίνεστε και θα χορέψετε υπέροχα, που είναι και ο στόχος σας.
broamroo:
Related Post

This website uses cookies.