Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν : Διακόσμηση – Εδέσματα

Στα χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν αρμόζει η υπερβολή. Εάν πήρατε απόφαση φέτος να είστε εσείς αυτή που θα καλέσετε κόσμο στο σπίτι και θα ετοιμάσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι,δύο είναι τα βασικά στοιχεία που θα δώσετε προσοχή, η διακόσμηση και τα εδέσματα.

Η διακόσμηση
Κεριά σε κόκκινο χρώμα λεπτά και μακρυά στη μέση του τραπεζιού, δίπλα μια ανθοσύνθεση είτε με χριστουγεννιάτικα ψεύτικα λουλούδια όπως αλεξανδρινό και στολίδια όπως κουκουνάρια ή μια από φυσικά άνθη για να δώσει και την ανάλογη νότα. Σερβίτσια σε κόκκινο ή χρυσό είναι τα πλέον γιορτινά,αν έχετε πιο κλασσικά γούστα μπορείτε να βάλετε λευκά με διακριτικά χρυσά ή ασημί σχέδια.

Ποτήρια στο ίδιο χρωματικό μοτίβο και πετσέτες είτε μονόχρωμες είτε με χριστουγεννιάτικες απεικονίσεις διπλωμένες επιμελώς επάνω στα σερβίτσια ή τυλιγμένες σε ρολό δεμένες με σατέν κορδέλες. Το τραπεζομάντιλο μπορείτε να το επιλέξετε λευκό εάν έχουν χρώμα τα σερβίτσια και τα ποτήρια για αντίθεση ή χρωματιστό εάν επιλέξετε πιο ουδέτερα χρώματα. Διακοσμήστε κάθε πιάτο με ένα μικρό δωράκι που όσο οικονομικό κι αν είναι θα δώσει σε όλους μεγάλη χαρά.

Εδέσματα
Παραδοσιακά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι έχει γαλοπούλα γεμιστή με ρύζι κουκουνάρια, κάστανα και σταφίδες. Γύρω γύρω από την πιατέλα μπορείτε να προσθέσετε πατάτες ραγού φούρνου, ενώ ένας πουρές από αρακά ή πατάτα θα την συνοδέψει υπέροχα. Το σουφλέ, οι γεμιστές κρέπες και κάποια πίτα θα δημιουργήσουν ποικιλία και θα δώσουν εναλλακτικές σε αυτούς που δεν τρώνε κρέας. Εάν δεν είστε λάτρεις της γαλοπούλας μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ένα στρουμπουλό κοτόπουλο βάζοντας την ίδια ακριβώς γέμιση. Μια ακόμα επιλογή είναι χοιρινό ρολό γεμιστό με μπέικον και κασέρια ή ρολό κοτόπουλου γεμιστό.

Σαλάτες με μαρούλι,ρόκα και πρασινάδες συνοδευμένες με βαλσάμικο, κάπαρη κρουτόν και παρμεζάνα μπορούν να συνοδεύσουν το κυρίως. Αν είστε πιο παραδοσιακοί μπορείτε να ετοιμάσετε δύο πιατέλες με ποικιλία από σαλάτες αλοιφές και από κασέρια και φέτα.

Ετοιμάστε ένα τραπεζάκι σαν μικρό μπαράκι όπου θα έχει όλα τα ποτά για να μην πιάνουν χώρο στο τραπέζι. Κρασιά που μπορούν να είναι χύμα μέσα σε όμορφες καράφες, μπύρες, χυμοί και αναψυκτικά αλλά και νερό. Μαζί τοποθετήστε και extra ποτήρια για το ποτό των καλεσμένων σας μετά το γεύμα.

Όσο για ψωμί πάρτε ένα καλάθι και βάλτε αρχικά το χριστόψωμο (αν φτιάξατε)και διάφορα είδη όπως χωριάτικο, ηπειρώτικο, γαλλικό αλλά και αραβικές πίτες έτσι θα υπάρχει ποικιλία για να διαλέξει ο καθένας.

Από γλυκά θα υπάρχουν φυσικά οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, μπορείτε επίσης να προσφέρετε δίπλες, κέικ, μπισκότα και Panettone, το Χριστουγεννιάτικο γλυκό του Μιλάνου, που περιέχει γλασέ πορτοκάλι, κομματάκια κίτρο, λεμόνι και σταφίδες, ενώ είναι περιχυμένο με σοκολάτα.

Να αγοράσετε τα κρέατα αρκετές ημέρες πριν και να τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη, να κάνετε λίστα για τα υπόλοιπα και να ξεκινήσετε ετοιμασίες για τα γλυκά 2-3 μέρες πριν το ρεβεγιόν μιας και δεν παθαίνουν τίποτα. Για την ίδια μέρα αφήστε το ψήσιμο και τις σαλάτες για να είναι ολόφρεσκα! Καλές γιορτές!

Της Anastasia PoiR

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.