Χριστουγεννιάτικος προορισμός Λαπωνία

Οι συστάσεις είναι περιττές μιας και η βασίλισσα του Χιονιού, η Λαπωνία είναι ο απόλυτος προορισμός. Βρίσκεται στον αρκτικό κύκλο και χωρίζεται σε Φινλανδική, Νορβηγική και Σουηδική. Η Φινλανδική Λαπωνία είναι γνωστή για τα χιονισμένα τοπία, τον Αϊ Βασίλη και τους ταράνδους, snowmobiles και βόλτες με το παραδοσιακό έλκηθρο με σκυλιά χάσκι, τους Σάμι, το κάστρο από πάγο και το χωριό από πάγο και τον αρκτικό αμέθυστο.

Ο ιδανικότερος γιορτινός προορισμός είναι η φιλανδική Λαπωνία ιδανική για αυτήν την εποχή του χρόνου. Στο Ροβανιέμι της, βρίσκεται το ξακουστό χωριό του Αϊ Βασίλη, μια τεράστια έκταση που φιλοξενεί το γραφείο και το σπίτι του, αλλά και ξενοδοχείο για να μείνετε και να περάσετε λίγες μέρες μαζί του. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη "Χώρα του Χιονιού" και να δειπνήστε σ’ εστιατόρια από πάγο, να μείνετε σε σπίτια από χιόνι, αλλά και ιγκλού και διασκεδάσετε στην αρκτική ντισκοτέκ!

Οι Εσκιμώοι Sami είναι περίπου 6.000 στην περιοχή και υπάρχουν περισσότεροι τάρανδοι απ’ότι άνθρωποι. Το αρκτικό κέντρο επιστημονικών ερευνών «Arktikum» με τις εκθέσεις του να δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του τρόπου ζωής και του τόπου του βορειότερου πληθυσμού στον κόσμο, από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι το μέλλον.

Το Λέβι στην Φινλανδική Λαπωνία είναι στην πραγματικότητα το όνομα του λόφου, ενώ η ίδια η πόλη λέγεται Sirkka. Έχει επικρατήσει όμως η ονομασία Λέβι για όλη την περιοχή. Αυτό το θέρετρο για σκι τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί τόσο που να θεωρείται από τα κορυφαία και πιο δημοφιλή στην Φινλανδία. Φιλοξενεί τις μεγαλύτερες διοργανώσεις, διαγωνισμούς και επιδείξεις σκι (ειδικά κατά την περίοδο των γιορτών), αρκετά νυχτερινά κέντρα, εξαιρετικά εστιατόρια και όμορφα ξενοδοχεία σε μια περιοχή αρκετά συγκεντρωμένη και σε μικρές αποστάσεις μεταξύ τους.

Η δράση για την οποία είναι γνωστό το Λέβι, το σκι, λαμβάνει χώρα στις διάσημες και υπερσύγχρονες πίστες του λόφου. Για τους μικρούς μας φίλους το Σάντα Παρκ, η «ντίσνεϋλαντ» της Λαπωνίας, θα τους μεταφέρει σ’ ένα παραμυθένιο κόσμο. Χτισμένο στο εσωτερικό μιας τεράστιας σπηλιάς, προσφέρει ποικιλία παιχνιδιών για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Της Anastasia PoiR

broamroo:

This website uses cookies.