Βιέννη…κλασσικός χριστουγεννιάτικος προορισμός!

Η Βιέννη είναι ο πλέον κλασσικός και χαρακτηριστικός προορισμός για τα Χριστούγεννα, αν την επιλέξετε για αυτές τις ημέρες υπάρχουν μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε.

Καταρχήν αφιερώστε χρόνο για να επισκεφθείτε το πρώην αυτοκρατορικό παλάτι της πόλης, παλάτι του Hofburg, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, το ιστορικό κέντρο Ringstrasse αλλά και τα ανάκτορα Belvedere για να καταλάβετε την ιστορία της πόλης.

Η Βιέννη έχει παράδοση στις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές στις οποίες μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Η μεγαλύτερη αγορά βρίσκεται μπροστά από το δημοτικό μέγαρο και διαθέτει ένα μεγάλο παγοδρόμιο, ενώ δεκάδες άλλες είναι διασκορπισμένες σε κεντρικές περιοχές. Οι περισσότερες κλείνουν ανήμερα ή την επόμενη των Χριστουγέννων και μόνο στη Freyung Christkindlmarkt διατηρούνται οι πάγκοι μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς!

Το Majestic Imperator Train De Luxe είναι ένα τρένο σαν παλάτι και σας ταξιδεύει σε διάφορες γωνιές της Βιέννης από νωρίς το απόγευμα μέχρι το πρωί. Το κόστος για το ιδιαίτερο αυτό ταξίδι ανέρχεται στα €285 άτομο και περιλαμβάνει γεύμα και άφθονη κατανάλωση αλκοόλ. (www.imperialtrain.com).

Κρατική Φιλαρμονική της Βιέννης όπου κάθε χρόνο η παράσταση της Πρωτοχρονιάς θεωρείται μία από τις κορυφαίες στιγμές για τη Φιλαρμονική, με τους ήχους του Γιόχαν Στράους και άλλων σπουδαίων συνθετών .Εάν δεν βρείτε εισιτήριο μπορείτε να παρακολουθήστε το κονσέρτο στις μεγάλες οθόνες που στήνονται σε ολόκληρη την πόλη! (www.wienerphilharmoniker.at)

Ringstrassen Galerien, ο παράδεισος της μόδας, το ακριβότερο εμπορικό της Βιέννης, στο κέντρο της πόλης για την ώρα του shopping. Θα βρείτε δημιουργίες από τους αγαπημένους σας σχεδιαστές και αρκετά εκλεπτυσμένα εστιατόρια για την ώρα του φαγητού. (www.ringstrassen-galerien.at)

Για τα παιδιά :

Ισπανική Σχολή Ιππασίας
Ιππείς ντυμένοι με στολές εποχής προσφέρουν ένα διαφορετικό θέαμα, με τα άλογα, που θα κάνουν τα παιδιά να ξετρελαθούν. (www.srs.at)

Herr und Frau Klein
Ο «Κύριος και η Κυρία Klein» δημιούργησαν το πρώτο, αφιερωμένο στα παιδιά, θεματικό κατάστημα της Αυστρίας. Επιλεγμένα παιχνίδια, ρούχα, αξεσουάρ αλλά και έπιπλα με γούστο και φινέτσα. (www.herrundfrauklein.com)

Ζωολογικός κήπος Schonbrunn
Θεωρείται ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου. Σήμερα διαθέτει πάνω από 650 είδη άγριων ζώων που θα ξετρελάνουν τα παιδιά όλων των ηλικιών. (www.zoovienna.at)

Marionettentheater Schloss Schonbrunn
Ανεβάζει παραστάσεις με μαριονέτες, σε κλασικά έργα όπως «Μαγικός Αυλός» του Μότσαρτ ενώ οι τιμές ξεκινούν από τα €17 για τους ενήλικες και από τα €12 για τα παιδιά, ανάλογα με την παράσταση. (www.marionettentheater.at)
 

Της Anastasia PoiR

broamroo:

This website uses cookies.