Γαμήλιο Ταξίδι στα νησιά Κουκ

Ένας αδαής θα μπορούσε κάλλιστα να ρωτήσει : Μα καλά, τι διαφορά έχει το γαμήλιο ταξίδι από ένα απλό; Πάλι οι δυο σας θα είστε, πάλι θα περάσετε καλά. Και όμως. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές, τόσο ψυχολογικές όσο και πρακτικές. Το γαμήλιο ταξίδι δανείζεται τη μαγεία που εκπέμπει ο ίδιος ο γάμος. Μπορεί να είναι από μόνος του συναισθηματικά φορτισμένος, όμως εμείς οι ίδιοι φροντίζουμε να τον πάμε ένα σκαλί παραπάνω, να τον κάνουμε πιο ρομαντικό, πιο μαγικό. Το ίδιο γίνεται και με το μήνα του μέλιτος.

Λίγο, πολύ, υπάρχουν κλασσικοί, διαχρονικοί προορισμοί για το γαμήλιο ταξίδι. Μαλδίβες, Μπαλί, Ταϋλάνδη, Παρίσι, Φλωρεντία. Εμείς θα σας προτείνουμε έναν εναλλακτικό προορισμό. Τα νησιά Κουκ. Πολλοί ίσως να μην τα έχετε καν ακουστά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να τα αναζητήσετε. Θα εκπλαγείτε με τη μαγεία και την ομορφιά που προσφέρουν οι μικροί, αυτοί, νήσοι.

Τα νησιά Κουκ, βρίσκονται περίπου 3.500 χλμ βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας και είναι ένα σύμπλεγμα από 24 κοραλλιογενείς  ατόλες και ηφαιστειακά νησιά. Αποτελούν μία αυτοδιοικούμενη περιοχή, ελεύθερα συνδεδεμένη με την  Νέα Ζηλανδία, με πληθυσμό 12.271 κατοίκους και με πρωτεύουσα την Αβαρούα.

Αυτό που κάνει τα νησιά Κουκ έναν ιδανικό προορισμό για το γαμήλιό σας ταξίδι, είναι αναμφισβήτητα οι μαγευτικές παραλίες αλλά και η νοοτροπία των ανθρώπων. Είναι χαλαροί, υπέρ του δέοντος ευγενικοί και πάντα χαμογελαστοί. Λένε πως αν ζητήσεις από ένα ντόπιο να σου κάνει το τραπέζι, θα δεχτεί μετά χαράς και θα σου προσφέρει φιλοξενία και ένα ζεστό πιάτο φαί.  Εξάλλου η εγκληματικότητα είναι μια άγνωστη, προς αυτούς, λέξη.

Τα τοπία στα νησιά Κουκ, όπως θα διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες, μοιάζουν βγαλμένα από ταινία του Hollywood με ειδικά εφέ. Ασύγκριτη ομορφιά. Πεντακάθαρες, αμμώδεις, γαλάζιες παραλίες, σας υπόσχονται  μια πραγματικά αξέχαστη διαμονή. Οι λέξεις νησιά, κοραλλιογενείς και ηφαιστειακά είναι από μόνες τους ικανές να σας κερδίσουν με την πρώτη ανάγνωση. Φοίνικες, νησάκια που ξεφυτρώνουν από το πουθενά και μια ηρεμία που δύσκολα απαντάται σε άλλες περιοχές. Ιδανική επιλογή για εσάς και το ταίρι σας.

Το πιο φημισμένο από τα νησιά Κουκ είναι το Αϊτουτάκι. Όπως έγραψε και η Καθημερινή, ¨ Στην παλέτα κανενός ζωγράφου δε θα βρείτε ένα τελειότερο και πιο ακτινοβόλο τιρκουάζ χρώμα από εκείνο της λιμνοθάλασσας του Αϊτουτάκι (Aitutaki) που είναι αναμφισβήτητα η ωραιότερη στον κόσμο¨. Αν πιστέψουμε πως ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο σε 7 ημέρες, τότε μάλλον αφιέρωσε μια ολόκληρη ημέρα στο Αιτουτάκι. Το νησί της διάσημης σειράς Lost, μάλλον είναι άσχημο σε σύγκριση με αυτό.  Όπως και να έχει, οι κρίσεις είναι δικές σας.

 

Δώστε στα Νησιά Κουκ τη προσοχή που τους αξίζουν και αυτά με τη σειρά τους, σίγουρα θα σας αποζημιώσουν στο γαμήλιο ταξίδι σας. Βάζουν τα τοπία, τη χαλάρωση, το ρομαντισμό. Από εσάς ζητούν να βάλετε την όρεξη και τη καλή διάθεση.

Κουλίνας Κων/νος

broamroo:

This website uses cookies.