Τρόποι καλής συμπεριφοράς για την πεθερά στο γάμο

Το να είναι μια γυναίκα πεθερά, είναι ρόλος και ο γάμος του παιδιού της, είναι η ευκαιρία να αποδείξει ότι στέκεται δίπλα και όχι πάνω από το ζευγάρι. Εμείς εδώ θα ασχοληθούμε με τα συνηθέστερα λάθη που κάνουν οι γλυκιές πεθερές κατά την τέλεση του μυστηρίου.

Είτε είμαστε είτε γίνουμε πεθερές, δεν πρέπει ποτέ να φορέσουμε λευκά η εκρού ρούχα. Δεν το έχουμε ανάγκη. Σε ένα γάμο, το παρθενικό λευκό, αρμόζει αποκλειστικά στη νύφη. Αν κάνει ζέστη θα προτιμήσουμε ένα άλλο χρώμα καλοκαιρινό κι ευχάριστο. Το λευκό όταν φοριέται από άλλη γυναίκα εκτός της νύφης, παραπέμπει σε ανταγωνισμό ακόμη κι αν είμαστε οι μητέρες της νύφης!

Αποφεύγουμε τα βραχιόλια που κουδουνίζουν κατά την τέλεση της τελετής, με αποκορύφωμα το σκάλωμα σε υφάνσεις του νυφικού και στο γδάρσιμο του γαμπρού.(ναι έχουν συμβεί και αυτά!)

Δεν ακολουθούμε το ζευγάρι κατά πόδας και δεν παρεμβαίνουμε με σχόλια. Το ζευγάρι έχει το απόλυτο δικαίωμα να ζήσει τον γάμο του, όπως εκείνο ορίζει ακόμη κι αν κάνει τα λάθη του. Είναι τα δικά του λάθη που εξάλλου δίνουν μια χαριτωμένη νότα και μια ιδιαιτερότητα στο μυστήριο.

Δείχνουμε την χαρά μας και την ικανοποίηση μας. Αν νιώθουμε δυσαρεστημένες για την επιλογή του παιδιού μας, δεν είναι η ώρα να διατρανώσουμε την αντίθεση μας. Θα εκπλαγούμε όταν δούμε στο βίντεο του γάμου τον εαυτό μας με το πιο δυσαρεστημένο πρόσωπο στην τελετή. Στο μέλλον, θα το σχολιάσουν ακόμη και τα εγγόνια μας!

Δεν σκουπίζουμε διαρκώς με μαντίλια και χαρτομάντιλα τα πρόσωπα των νεόνυμφων. Δεν είναι μωρά που θέλουν αλλαγή πάνας. Είναι ενήλικες που παντρεύονται και όχι πολιτικοί σε προεκλογική συγκέντρωση. Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσουμε το μακιγιάζ της νύφης. Η μακιγιέζ δεν απαιτεί τυχαία τόσα χρήματα για την δουλειά της. Έχει προβλέψει και για τον ιδρώτα.

Το μακιγιάζ της πεθεράς, δεν πρέπει να είναι κραυγαλέο με έντονα και επιτηδευμένα χρώματα. Η διακριτικότητα στο μακιγιάζ σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός της οικογένειας, είναι η ευκαιρία να αποδείξουμε την αίσθηση κομψότητας που μας χαρακτηρίζει.

Ως πεθερές, δεν μπορούμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες για τα ξαφνικά συμβάντα που προκύπτουν. Η επίλυση των προβλημάτων μπορεί κι επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί από το ζευγάρι. Σε διαφορετική περίπτωση, θα προκαλέσουμε άλλο μεγαλύτερο. Να καταλήξουν οι νεόνυμφοι, την πρώτη θερμή νύχτα του υμεναίου, να κοιμηθούν ακουμπώντας μόνο τις δύο «ψυχρές» πλάτες τους, βλέποντας ο καθένας τα δικά του όνειρα.

Αξιοπρέπεια, στυλ και φινέτσα είναι το κλειδί. Μετά από τόσα χρόνια πείρας στη ζωή, για σας ο γάμος των παιδιών σας, είναι απλά μια βόλτα. Χαρείτε την!

broamroo:

This website uses cookies.