Σχολή Γάμου για να μειωθούν τα διαζύγια και να ενισχυθεί ο θεσμός του θρησκευτικού γάμου

“Όλα του γάμου δύσκολα” και “κάθε αρχή δύσκολη” έλεγαν οι παλαιότεροι, εννοώντας ότι, μπορεί ο έγγαμος βίος να ξεκινά με χορούς και πανηγύρια, αλλά για να πετύχει το ζευγάρι έναν “βίον ανθόσπαρτο” απαιτείται διαρκής προσπάθεια, υπομονή και υποχωρήσεις, στοιχεία που πολλοί νέοι δεν φαίνεται να διαθέτουν, σήμερα, αφού η στατιστική δείχνει πως ένα στα τέσσερα ζευγάρια επιλέγουν το δρόμο του διαζυγίου. Υπό αυτό το πρίσμα και προκειμένου να “οχυρωθεί” ο θεσμός του θρησκευτικού γάμου, η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης προχώρησε στην ίδρυση μιας καθ’ όλα πρωτότυπης σχολής. Ο λόγος για τη Σχολή Γάμου, που δεν απαιτεί διάβασμα και εξετάσεις, ούτε δίνει διπλώματα, αλλά εγγυάται πως θα διαφωτίσει όσους …πιστούς προσέλθουν σε θέματα συμβίωσης και ανατροφής των παιδιών.

“Το εγχείρημά μας είναι δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι, ο Χριστός θα ευλογήσει και τούτη την προσπάθειά μας, διασφαλίζοντας τη μεταξύ μας αγάπη και ειλικρίνεια”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατήρ Γεώργιος Βασιλειάδης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης, ο οποίος και ανέλαβε χρέη δασκάλου. Στην πρότυπη αυτή Σχολή Γάμου, που ξεκινά από αύριο κιόλας (13 Οκτωβρίου) τα …μαθήματα ζωής, δικαίωμα φοίτησης έχουν άτομα, ηλικίας από 18 έως 50 ετών. Μπορούν να συμμετάσχουν τόσο οι έγγαμοι, όσο κι αυτοί που ακόμα ψάχνουν το ταίρι τους και θέλουν να προετοιμαστούν σωστά για την “άφιξή” του.

Στόχος της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, είναι ο περιορισμός των διαζυγίων, αλλά και η ενθάρρυνση των νέων ανθρώπων να επιλέγουν τον έγγαμο βίο από άλλες μορφές συμβίωσης. Ο πατήρ Γεώργιος Βασιλειάδης δεν κρύβει την ανησυχία του για το ενδιαφέρον που δείχνουν νέοι άνθρωποι για την ελεύθερη συμβίωση, αλλά και για την αύξηση -συγκριτικά με το παρελθόν- των πολιτικών γάμων που σήμερα αγγίζουν περίπου το 1/3 όσων τελούνται.

“Ο γάμος χτυπιέται από παντού και από τους εμπόρους της ηδονής και τους δυτικότροπους αρνητές του έρωτα”, αναφέρει η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης. Ενώ, από την πλευρά του, ο πατήρ Γεώργιος Βασιλειάδης σημειώνει: “με ερωτευμένο το ζευγάρι στο γάμο μέχρι θανάτου και πέρα απ’ αυτόν, τα παιδιά μεγαλώνουν γαλήνια, γίνονται ωραίοι άνθρωποι, κοινωνικοποιούνται ώριμα, ερωτεύονται γλυκά, δημιουργούν τις δικιές τους ζεστές φωλιές. Ο γάμος είναι χαρά και ολοκλήρωση του ανθρώπου. Αυτός είναι ο πρώτος και κύριος σκοπός του. Η ιδιότητα και το γεγονός του γονιού θα έρθει, αν θα ‘ρθει, στην συνέχεια ως πλάτυνση του έρωτά τους. Αυτό, οι παντρεμένοι δεν πρέπει να το ξεχνούν ποτέ και να μην βάζουν πρώτη τους μέριμνα τα παιδιά τους, αλλά το πώς θα κρατούν και θα αυξάνουν τον πρώτο τους έρωτα που δεν έχει ημερομηνία λήξης. Αλλά αυτά είναι αγώνας. Γλυκός και υπέροχος. Αλλά αγώνας. Και χωρίς Χριστό ούτε αντέχεται, ούτε κρατιέται, ούτε φέρνει καρπούς”.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.