Προτείνουμε ονόματα για το παιδί σας! Ε-Ζ-Η

Αν ψάχνετε εναγωνίως τι όνομα θα δώσετε στο μωράκι σας, και ρωτάτε συγγενείς και φίλους για την δική τους γνώμη χωρίς να σας ικανοποιεί καμία πρόταση, τότε ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε και να κάνετε την ανεύρεση του ιδανικού ονόματος, διασκέδαση. Εμείς σας παρουσιάζουμε μια ολόκληρη λίστα με πιθανά ονόματα που ταιριάζουν στο αγγελούδι σας. Αν πάλι έχετε βρει το ιδανικό όνομα για τον μικρό πρίγκιπα ή την πριγκίπισσα σας, τότε δεν έχετε παρά να ψάξετε το όνομα του μωρού σας στη λίστα μας  για να βρείτε την ιστορία του, και να ανακαλύψετε τον χαρακτήρα του, σύμφωνα με την ψυχολογία του ονόματος και της αριθμολογίας!

Ε.
Ειρήνη:
Θεά των Αρχαίων Ελλήνων, κόρη του Δία και της Θέμιδος.

Είναι χαριτωμένη και παράλληλα ξέρει να κρατάει αποστάσεις. Είναι παρορμητική και οδηγείται συχνά σε εσφαλμένες εντυπώσεις. Αρκετά φιλόδοξη, δίνει σημασία στη γνώμη που έχουν οι άλλοι γι’ αυτήν.

Έκτωρ: Ομηρικός ήρωας, αρχηγός των Τρώων. Το όνομα του σημαίνει ενάρετος και ισχυρός.

Μαχητικός, υπερασπίζεται και προστατεύει αυτούς που αγαπά.Τον διακρίνουν η λεπτότητα και η φυσική ευγένεια. Προσέχει τη συμπεριφορά του και δεν του αρέσει να θίγει τους άλλους παρ’ όλα αυτά όταν θυμώσει γίνεται άλλος άνθρωπος.

Ελένη: Όνομα που προέρχεται από τη λέξη ελένη, που σημαίνει λαμπάδα ή από τη ρίζα  ελέ- που σημαίνει κυριεύω, κατακτώ. Στη μυθολογία η αρπαγή της από τον Πάρι, στάθηκε αφορμή για την έναρξη του Τρωικού Πολέμου.

Όνομα που φέρουν γυναίκες με ισχυρή προσωπικότητα. Ακόμη κι αν δεν είναι κλασικά όμορφες συνεχίζουν να είναι γοητευτικές ενώ θέλουν να γίνεται πάντα το δικό τους. Ακόμα κι όταν είναι ήρεμες, κυριαρχούν. Υποκύπτουν στα κομπλιμέντα.

Ελευθέριος Ελευθερία:
Από το ομώνυμο αρχαίο επίθετο, που σημαίνει ελευθερωτής. Ο Άγιος Ελευθέριος, θεωρείται προστάτης των εγκύων γυναικών.

Ζωντανός και ανεξάρτητος χαρακτήρας, διακρίνεται στα ελεύθερα επαγγέλματα. Του αρέσει η φύση, ο ρομαντισμός και η ομαδική ζωή.

Η Ελευθερία είναι ντροπαλή και ευγενική. Κερδίζει εύκολα φίλους και θαυμαστές.

Εμανουήλ, Εμανουέλα: Εβραϊκό όνομα, που σημαίνει «Μαζί μας ο Θεός»

Ονειροπόλοι, είναι συχνά κυκλοθυμικοί. Όταν συμπαθούν κάποιον, γίνονται ζεστοί, ομιλητικοί και αξιαγάπητοι. Αγαπούν τη πολυτέλεια και δεν αλλάζουν εύκολα τον τρόπο ζωής τους.

Εναρέτη: Έχει έμφυτη κομψότητα και την ελκύουν τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με την ομορφιά, τη διακόσμηση και τη μόδα. Είναι ήπιος χαρακτήρας και γίνεται εύκολα πολύ αγαπητή στο περιβάλλον της.

Επαμεινώνδας: Θηβαίος στρατιωτικός και πολιτικός του 4ου αιώνα. μ.Χ.

Υπερδραστήριος και ενθουσιώδης, συγχωρεί εύκολα και πάει μπροστά. Του αρέσουν οι απολαύσεις της ζωής και πολλές φορές αποδεικνύεται σπάταλος.

Ερατώ: Μια από τις Εννέα μούσες, κόρη του Δία και της Τιτανίδος. Προστάτης του γάμου και του έρωτα.

Αυτό το γλυκό πλάσμα, εκνευρίζεται σπάνια. Την αγαπούν όλοι γιατί είναι συγκαταβατική και μειλίχια. Κινδυνεύει όμως να γίνει θύμα των άλλων.

Εριφύλη: Κόρη του βασιλιά του Άργους Ζηλάου, σύζυγος του μάντη Αμφιάραου.

Κλειστή και αγέρωχη, δε πλησιάζετε εύκολα. Όταν ερωτεύεται παραχωρεί τον εαυτό της χωρίς επιφυλάξεις. Δίνεται ολοκληρωτικά και μένει για πάντα πιστή.

Ερνέστος Ερνεστίνα: Όνομα τευτονικής προέλευσης:

Ο Ερνέστος είναι ανεξάρτητος, τολμηρός και ικανός να αντιμετωπίσει αλλά και να ξεπεράσει τις μεγάλες δυσκολίες της ζωής.

Η Ερνεστίνα, είναι πιο συντηρητική και προσηλωμένη στο παρελθόν.

Ερμόλαος: Ακόλουθος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, συνωμότησε εναντίον του και θανατώθηκε.

Φαίνεται ψύχραιμος κι αποστασιοποιημένος αλλά στη πραγματικότητα είναι πεισματάρης και υποστηρίζει με πάθος τις ιδέες του. Αρέσκεται να θεωρείται από τους άλλους ηθικός χωρίς να είναι.

Ερσίλια: Μία από τις Σαββίνες παρθένες που είχαν απαγάγει οι Ρωμαίοι. Αργότερα θεωρήθηκε θεά του Έρωτα και της συζυγικής ζωής.

Αντιμετωπίζει συχνά δυσκολίες στη προσωπική της ζωή. Έχει μια έφεση στις δύσκολες καταστάσεις στις οποίες τα βγάζει πάντα πέρα.

Έσπερος: Γιος του Άτλαντα, πατέρας των Εσπερίδων. Σύμφωνα με τον Όμηρο, ήταν το ωραιότερο από τα άστρα.

Χαρακτήρας γεμάτος αντιθέσεις, αγχώνεται εύκολα και τρώγεται με τα ρούχα του. Όταν θέλει ξέρει να γίνεται τόσο αξιαγάπητος ώστε να του συγχωρούνται όλα.

Ευάγγελος Ευαγγελία: Όνομα που επικράτησε απον ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Ήρεμοι και αισθησιακοί, είναι πολύ ευτυχισμένοι όταν βρουν το ταίρι που τους ενδιαφέρει Δεν είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι και συνήθως προτιμούν τη ρουτίνα από την αβεβαιότητα. Τους αρέσει η οικογενειακή ζωή και η παρέα με τους φίλους.

Ευδοκία: Κόρη του Αθηναίου σοφιστή Λεόντιου, πολύ όμορφη με σπινθηροβόλο πνεύμα και τεράστια μόρφωση.

Ωριμάζει γρήγορα κι έρχεται συχνά σε αντίθεση με την οικογένεια της. Έχει όμορφα κάπως μελαγχολικά μάτια. Περνάει αρκετές δυσκολίες μέχρι να φτιάξει τη ζωή της.

Ευθύμιος Ευθυμία: Όνομα επτά Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Γιορτάζουν στις 20 Ιανουαρίου.

Χαρακτήρας με μεταπτώσεις ο Ευθύμιος, είναι επαναστάτης στη νεότερη ηλικία και στην ωριμότερη συμβατικότερος και ψυχραιμότερος. Δίνει μεγάλη σημασία στην οικομική ασφάλεια και στην άνεση που παρέχει.

Πιο ήρεμη η Ευθυμία δίνει προτεραιότητα στον έρωτα και την οικογεγειακή ζωή.

Ευστάθιος: Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Γεννήθηκε κι έζησε τον 3ο αιώνα μ. Χ.

Δυνατός και τρυφερός χαρακτήρας, έχει αδυναμία στα υλικά αγαθά και τις απολαύσεις που παρέχουν Πετυχαίνει επαγγελματικά, έχοντας ως αρωγό την εμψύχωση -των φίλων και της οικογένειας του- η οποία του είναι απαραίτητη για να ισορροπήσει και να ευτυχήσει.

Ευτέρπη: Μια από τις εννέα μούσες.

Έχει πολλές ικανότητες, αλλά συχνά η ανάγκη να δημιουργήσει οικογένεια την εξαναγκάζει να παραμερίσει τις προσωπικές και επαγγελματικές της φιλοδοξίες. Σε μεγαλύτερη ηλικία αν δε βρει μια απασχόληση, έχει την τάση να γίνεται νευρική.

Ζ.
Ζαχαρίας:
Ένας από τους μικρούς προφήτες του Ισραήλ.

Ευαίσθητος, μπορεί να γίνει με τα χρόνια κυνικός. Έχει κριτικό πνεύμα, που βρίσκει διέξοδο στη τέχνη. Φοβάται να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής.

Ζαφείρης Ζαφειρούλα. Από τη πέτρα Ζαφείρη.

Σα το Ζαφείρη, λάμπουν με τη παρουσία τους. Είναι φιλόδοξοι και αγαπούν τη καλοπέραση. Είναι εκδικητικοί στα λόγια, κάτι όμως που δεν ισχύει για τις πράξεις τους.

Η Ζαφειρούλα, δίνει σημασία στην οικονομική ασφάλεια.

Ζωγραφούλα: Σα ζωγραφιά. Όνομα που συνηθίζεται στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Έξυπνη και μετριόφρων. Αντέχει στις μεγαλύτερες δυσκολίες προκειμένου να επιτύχει αυτό που θέλει. Της λείπει η αισιοδοξία.

Ζωή, Ζώης: Χαρούμενη κι αισιόδοξη η Ζωή, έχει καλή επαφή με τα παιδιά. Πιο σοβαρός ο Ζώης, είναι άνθρωπος του καθήκοντος, συνεπής κι υπεύθυνος.


Η.

Ηλέκτρα: Κόρη του Αγαμέμνωνα και της Κλυταιμνήστρας. Ο πρώτος που την αναφέρει είναι ο Αισχύλος στις Χοηφόρες του. Με τη συμμετοχή της στη θανάτωση της μητέρας της και του Αιγίσθου, η Ηλέκτρα έγινε ένα από τα δραματικότερα πρόσωπα της ελληνικής τραγωδίας. Με βάση της σχέσης της με τη μητέρα της  η ψυχολογία, επικαλείται το σύνδρομο της Ηλέκτρας.

Συναισθηματική, δίνει πολλά στους άλλους αλλά όταν αντιμετωπίζει τα προσωπικά της προβλήματα προτιμά τη μοναχική αντιμετώπιση τους. Αντίθετα από το μύθο, είναι συνδεδεμένη με τη μητέρα της. Είναι αντικομφορμίστρια.

Ηλίας: Μέγας προφήτης του Ισραήλ.

Αθόρυβος και διακριτικός τα καταφέρνει πολύ καλά στη ζωή. Ξέρει να αποφεύγει τις κακοτοπιές. Βρίσκει στην οικογένεια την ευτυχία που επιδιώκει.

Ηρακλής: Ο μεγαλύτερος ήρωας, της ελληνικής μυθολογίας.

Μεγαλόσωμος, έχει χρυσή καρδιά. Τίμιος και έμπιστος φίλος θεωρεί ασυγχώρητο το ψέμα. Του αρέσουν οι μητρικές γυναίκες.

Ηρρίνα: Λυρική ποιήτρια, από την Τήλο δεν είναι εξακριβωμένο σε πια εποχή έζησε.

Όμορφη και χαριτωμένη, συνήθως διανοούμενη. Ερωτεύεται σε σχετικά μεγάλη ηλικία αλλά και τότε ακόμα δίνεται με πάθος στις πνευματικές της αναζητήσεις.

Ηρώ: Όμορφη ιέρεια του ναού της Αφροδίτης.

Γεμάτη ζωντάνια κι ενεργητικότητα, διακατέχεται από εμπορικό πνεύμα. Ανεξάρτητη, αφοσιώνεται συχνά στη δουλειά της.

Ζωή Κυροπούλου

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.