Προτείνουμε ονόματα για το παιδί σας! Β-Γ-Δ

Αν ψάχνετε εναγωνίως τι όνομα θα δώσετε στο μωράκι σας, και ρωτάτε συγγενείς και φίλους για την δική τους γνώμη χωρίς να σας ικανοποιεί καμία πρόταση, τότε ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε και να κάνετε την ανεύρεση του ιδανικού ονόματος, διασκέδαση. Εμείς σας παρουσιάζουμε μια ολόκληρη λίστα με πιθανά ονόματα που ταιριάζουν στο αγγελούδι σας. Αν πάλι έχετε βρει το ιδανικό όνομα για τον μικρό πρίγκιπα ή την πριγκίπισσα σας, τότε δεν έχετε παρά να ψάξετε το όνομα του μωρού σας στη λίστα μας  για να βρείτε την ιστορία του, και να ανακαλύψετε τον χαρακτήρα του, σύμφωνα με την ψυχολογία του ονόματος και της αριθμολογίας!

Β.
Βανέσα: Όνομα γερμανικής καταγωγής. Στην Ελλάδα ονομάζεται έτσι και μια υπέροχη πεταλούδα με δαντελένια φτερά.

Είναι αναλυτικός χαρακτήρας και τελειομανής. Αυθόρμητη και με ενθουσιασμό έχει διακυμάνσεις στη ζωή της.

Βασίλειος, Βασιλεία, Βασιλική: Προέρχεται από τη λέξη, βασιλιάς, βασιλικός. Ο Βασίλειος ο Μέγας, ο γνωστός Άγιος Βασίλης, ήταν αρχιεπίσκοπος Καισαρείας.

Ο Βασίλης, αγαπάει τη σκέψη, τη διανόηση και την τέχνη. Είναι απόλυτος σε αυτά που πιστεύει. Λειτουργεί πεισματικά αγνοώντας τους νόμους της ευελιξίας και της προσαρμοστικότητας. Θέλει να επιβάλει το δικό του και συνήθως το επιτυγχάνει.

Η Βασιλική λειτουργεί πιο συμβατικά αλλά δίνει μεγάλη σημασία στα υλικά αγαθά. Είναι ρεαλίστρια, φιλόδοξη και δεν αγαπά τα ρίσκα.

Βησσαρίων: Καρδινάλιος από την Τραπεζούντα. Επίσης, έλληνας κληρικός από τη Θεσσαλία που έγινε Άγιος.

Σχολαστικός και σοβαρός, είναι συνήθως μοναχικός τύπος. Αφιερώνεται στη μελέτη.

Βιργινία: Από τη λατινική λέξη Virgo, που σημαίνει παρθένα.

Μοιάζει απόμακρη και κλειστή, αλλά ερωτεύεται με πάθος. Είναι αυταρχική και φιλόδοξη.

Βύρων: Από τον διάσημο φιλέλληνα Άγγλο ποιητή.

Επηρεασμένος χαρακτήρας. Του αρέσει να αφιερώνεται σε κάποιο σκοπό. Αγαπάει την οικογένεια. Συχνά επιζητεί τη μοναξιά.

Γ.
Γαλήνη:
Μια από τις Νηρηίδες.

Ήρεμη, γίνεται εκρηκτική όταν θυμώνει ή συγκινείται. Ιδιαίτερα συνδεδεμένη με την οικογένεια της.

Γεράσιμος: Άγιος θαυματουργός, που το λείψανο του βρέθηκε άφθαρτο κι εκτίθεται ακόμη στη Μονή του Αγίου Γερασίμου στη Κεφαλονιά.

Φιλόδοξος, αρκετά αυταρχικός, δεν εκδηλώνεται εύκολα και συναντάει αρκετά συχνά δυσκολίες στη ζωή.

Γεώργιος-Γεωργία: Μεγαλομάρτυρας από την Καππαδοκία που στις αγιογραφίες παριστάνεται πάνω στο άλογο να τρυπάει με το δόρυ του έναν μεγάλο δράκο.

Ιδεαλιστής και ενθουσιώδης, αναζητάει περιπέτειες και πνευματικές συγκινήσεις. Παρ’ όλο που δείχνει άτομο με ισχυρή αυτοπεποίθηση, εντούτοις είναι αρκετά δειλός.

Πιο αισιόδοξος χαρακτήρας η Γεωργία, βρίσκεται σε ένα διαρκές κυνήγι αναζήτησης της ευτυχίας. Είναι εφευρετική, θαρραλέα και φιλόδοξη.

Γλυκερία: Όνομα δύο μαρτύρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αισθησιακή και κεφάτη. Κάτω από ένα ήρεμο παρουσιαστικό κρύβεται μια ατσάλινη θέληση.

Γουσταύος: Όνομα γερμανικής καταγωγής.     Ρεαλιστής με θετικό μυαλό, καλή μνήμη και κρίση. Αγαπάει τη δράση, επηρεάζεται εύκολα. Του αρέσει η άνετη ζωή.

Γρηγόρης- Γρηγορία:  Όνομα πολλών Αγίων. Ο πιο γνωστός είναι    ο Φωτιστής , πρώτος Πατριάρχης της Αρμενίας.

Είναι ελκυστικοί, κοινωνικοί, με φαντασία που αναζητούν την ομορφιά, τη ποικιλία και την αγάπη. Δημιουργικοί, όχι πρακτικοί και ιδεαλιστές.

Δ.
Δαμιανός:
Σοφιστής του 2ου αιώνα μ. Χ από την Έφεσσο. Δίδασκε δωρεάν τους φτωχούς.

Του αρέσει η ιστορία, είναι συνδεδεμένος με τις αναμνήσεις του και το παρελθόν. Έχει βελούδινα εκφραστικά μάτια και ήπιο χαρακτήρα. Καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία.

Δανάη: Μοναχοκόρη του βασιλιά του Άργους Ακριλίου. Ο πατέρας της τη κλείδωσε υπόγεια φυλακή μαζί με την τροφό της καθώς το Μαντείο των Δελφών του έδωσε χρησμο που προμήνυε ότι θα τον σκοτώσει ο εγγονός του. Όμως την επισκέφθηκε ο Δίας με τη μορφή χρυσής βροχής και έτσι γέννησε τον Περσέα. Ο Ευριπίδης έγραψε γι αυτή μια τραγωδία που δεν διασώθηκε.

Χαϊδεμένη από την οικογένεια της και τη ζωή, η Δανάη είναι χαριτωμένη, απαιτητική και ναζιάρα. Αρκετά εγωκεντρική, δεν κάνει εύκολα υποχωρήσεις.

Δάφνη: Μια από τις ωραιότερες νύμφες της ελληνικής μυθολογίας. Αγαπήθηκε παράφορα από τον Απόλλωνα.

Μοιάζει πάντα νεότερη από όσο είναι. Τρυφερή, ζηλιάρα και έξυπνη, διαθέτει μεγάλη φαντασία και πολλά ενδιαφέροντα.

Δέσποινα: Οι αρχαίοι ποιητές, συνόδευαν συχνά τα ονόματα με το επίθετο δέσποινα (κυρία) που προέρχεται από το δεσπόζω, κυριαρχώ.

Άτομο με ισχυρή θέληση και πυγμή δεν αφήνεται στην τύχη και ορίζει τη ζωή της. Είναι ιδιόρρυθμη προσωπικότητα και μερικές φορές οι άλλοι υποτιμούν την εξυπνάδα της.

Δημήτριος, Δήμητρα: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μεγαλομάρτυρας, είναι ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης. Η Δήμητρα ήταν μια από τις σπουδαιότερες Θεές του δωδεκάθεου.

Πεισματάρης και απαιτητικός ο Δημήτρης, δεν είναι εύκολος στη συμβίωση. Έμπιστος φίλος, του αρέσουν οι αντροπαρέες και προτιμά το ποδόσφαιρο. Όταν όμως αγαπάει τη γυναίκα του επηρεάζεται πολύ από αυτήν.

Ικανή και έξυπνη η Δήμητρα ξέρει να κατακτά αυτό που θέλει με τη βοήθεια των ανθρώπων γύρω της που επηρεάζονται από τη γνώμη της. Γνωρίζει πάντα πιο είναι το συμφέρον της. Αγαπάει τα παιδιά.

Δημοσθένης: Ο μεγαλύτερος ρήτορας της αρχαιότητας,

Έχει επιβλητική φυσιογνωμία και βαθιά φωνή. Καταφέρνει να ζει άνετα χωρίς ιδιαίτερη κούραση. Είναι γοητευτικός αλλά συνάμα και λίγο νωθρός.

Διδώ: Κόρη του βασιλιά της Τύρου Βήλου, αδελφή του Πυγμαλίωνα και σύζυγος του Ακέρβαντα.

Ιδιόρρυθμος χαρακτήρας, καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία. Φροντίζει την εμφάνιση της, λατρεύει τα ταξίδια και ξέρει να βρίσκει χρήματα όταν
χρειάζεται.

Διονύσης – Διονυσία: Αρχαίο ελληνικό όνομα, προέρχεται από τον Διόνυσο.

Μερικές φορές άκαμπτος ο Διονύσης, δημιουργεί πολύ συχνά ισχυρές αντιπάθειες ή συμπάθειες. Ωστόσο έχει χιούμορ και του αρέσει να αναθεωρεί τη ζωή του.

Η Διονυσία, έχει πιο κλειστό χαρακτήρα και είναι σε γενικές γραμμές συντηρητική.

Ζωή Κυροπούλου

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.