Ο νονός του παιδιού μου

Οι πρώτοι μήνες από την άφιξη του νέου μέλους στην οικογένεια περνούν τόσο γρήγορα και γεμάτοι ευχάριστες εκπλήξεις για όλους . Ο μικρός διάδοχος, η μικρή πριγκίπισσα έχουν κερδίσει τις καρδιές όλων. Το μόνο που τους λείπει είναι ένα όνομα και τώρα ήρθε ο καιρός να το αποκτήσουν.

Εσείς λοιπόν οι ευτυχισμένοι γονείς βρίσκεστε στην ευχάριστη θέση να αναζητήσετε τον άνθρωπο που θα βαφτίσει το παιδί σας, θα γίνει νονός, ανάδοχος, πνευματικός γονιός.

Επειδή η επιλογή του νονού είναι ένα λεπτό θέμα, μια στενή σχέση που θα έχει το παιδί σας για όλη του την ζωή επιλέξτε τον με προσοχή λαμβάνοντας υπ’ όψιν την όλη προσωπικότητα του ανθρώπου που θα γίνει σημαντικό πρόσωπο για το παιδί σας.

Εάν έχετε αποφασίσει να βαφτίσει το καμάρι σας ο κουμπάρος που σας στεφάνωσε, όπως συνηθίζεται τουλάχιστον για το πρώτο παιδί, τότε σίγουρα είναι ένας άνθρωπος της εμπιστοσύνης σας που ήδη γνωρίζετε πολύ καλά .

Εάν είναι κάποιος κοντινός σας φίλος ή συγγενής και σ’ αυτήν την περίπτωση το θέμα της απόφασης θα είναι σχετικά εύκολο γιατί θα ανήκει στον περίγυρο σας.

Εάν όμως είναι ένα άτομο που δεν έχετε στενές επαφές και προσφερθεί με χαρά να βαφτίσει το παιδί σας φροντίστε να το γνωρίσετε καλύτερα για να αποκτήσετε μια πιο καθαρή εικόνα των αντιλήψεων του.

Αν σας ικανοποιήσει ο τρόπος και η συμπεριφορά δεχθείτε την προσφορά του γνωρίζοντας ότι η σχέση σας περνάει σε μια κοντινή επαφή, αν πάλι δεν ικανοποιηθήκατε μην διστάσετε να αρνηθείτε ευγενικά χωρίς βέβαια να τον προσβάλετε .

Μην ξεχνάτε ότι η βάπτιση ενός παιδιού δεν είναι μόνο το μυστήριο της εκκλησίας αλλά η όλη καθοδήγηση και το πρότυπο μιας σωστής συμπεριφοράς πράγματα που ένας γονιός αναζητά με αγάπη για το παιδί του.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.