Γάμος & βάφτιση μαζί

Τα τελευταία χρόνια ευδοκιμεί όλο και περισσότερο τα δύο πιο σημαντικά γεγονότα ο γάμος και η βάφτιση να γίνονται μαζί. Μια εγκυμοσύνη χωρίς να έχει προηγηθεί γάμος του ζευγαριού κάποτε ήταν ταμπού, ευτυχώς αυτή η νοοτροπία φθίνει με τα χρόνια. Στην περίπτωση των δυο μυστηρίων μαζί, η μέλλουσα νύφη έχει το χρόνο να χάσει ίσως το βάρος που μπορεί να πήρε στην εγκυμοσύνη και να φορέσει το νυφικό των ονείρων της, κάτι που θα τη χαροποιήσει ιδιαίτερα.

Εάν επιλέξετε να κάνετε και τα δύο μαζί σκεφθείτε πως θα χρειαστεί λίγο περισσότερο καιρό για να το οργανώσετε αλλά από πλευράς χρημάτων θα εξοικονομήσετε αρκετά, καθώς θα γλυτώσετε τα έξοδα δεύτερης δεξίωσης και δεύτερου μυστηρίου. Επίσης προσκλητήρια και μπομπονιέρες θα γίνουν μια φορά ενώ οι συγγενείς θα σας ευγνωμονούν που θα χρειαστούν μόνο ένα επίσημο ρούχο.

Καταρχήν η διακόσμηση στην εκκλησία θα πρέπει να είναι ουδέτερη για να ταιριάξει και με το μυστήριο της βάφτισης αργότερα, μην την περιορίσετε σκεπτόμενη μόνο το γάμο καθώς είναι πιο αρμονικό και τα δύο να έχουν το ίδιο στυλ και χρώμα.

Ο χώρος που θα γίνει η δεξίωση θα ήταν καλό να διαθέτει και ειδικό χώρο για τα παιδάκια των καλεσμένων που θα θέλουν να παίξουν, έτσι ούτε οι γονείς θα ταλαιπωρηθούν ούτε εσείς θα εκνευριστείτε με το χαριτωμένο πέρα δώθε τους!

Τα προσκλητήρια θα ενωθούν και θα γίνου ένα! Στα καταστήματα που τα τυπώνουν θα βρείτε πολλά κείμενα και ποιηματάκια για τη συγκεκριμένη περίσταση. Αν τελικά δεν ικανοποιηθείτε υπάρχει πάντα και η εκδοχή της αναζήτησης στο διαδίκτυο.

Tip : Το πρότυπο του συγκεκριμένου προσκλητηρίου μπορείτε να βρείτε δωρεάν για να το τυπώσετε μόνοι σας εδώ . Συνοδεύεται από όλο το σετ από save the date, RSVP card, και ταμπελάκι τραπεζιού.

Το μενού δεν αλλάζει πολύ μεταξύ γάμου και βάπτισης. Μια όμορφη και ιδιαίτερη επιλογή που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να έχετε πολλά μικρά cupcakes αντί για μια μεγάλη κλασική τούρτα γάμου.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να δώσετε μια μόνο μπομπονιέρα και για τα δύο μυστήρια, επιλέξτε μια ουδέτερη και έπειτα προσφέρετε κάποιο φαγώσιμο δωράκι ή κάποιο παιχνιδάκι για τους μικρούς καλεσμένους και κάποιο αναμνηστικό του γάμου στους μεγάλους.

Η χαρά είναι διπλή προετοιμάζοντας ένα τέτοιο γεγονός, για να μην αγχωθείτε η κουραστείτε δεχθείτε τη βοήθεια συγγενών (που εμπιστεύεστε) και θα σας λύσει τα χέρια. Μην ξεχάσετε να επικοινωνήσετε με μανούλες και μέλλουσες νύφες έστω και μέσω διαδυκτίου όπως στο forum του provagamou.gr όλο κάποιες ωραίες ιδέες και λύσεις θα διαβάσετε! Να ζήσετε και..να σας ζήσει!

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.