Μουσική επιλογή για το πρώτο χορό

Αναμφισβήτητα, ο γάμος περικλείεται  μέσα στις δέκα σημαντικότερες αποφάσεις που καλείται να πάρει κάθε άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του. Όσο δύσκολη ήταν η απόφαση να παντρευτείτε , τόσο δύσκολες είναι και οι επιλογές που πρέπει να κάνετε ώστε να ετοιμάσετε τον γάμο που ονειρευόσασταν. Μία από αυτές τις δύσκολες επιλογές, είναι η αναζήτηση του κατάλληλου τραγουδιού για τον πρώτο χορό σας , ως νιόπαντρο πλέον, ζευγάρι.

Το τραγούδι που θα επιλέξετε και θα ηχήσει στα αυτιά των καλεσμένων σας, σηματοδοτεί πολλά περισσότερα πράγματα από έναν απλό χορό. Είναι κάτι που θα το διαπιστώσετε πάνω στην πίστα, στο γρασίδι, ή οπουδήποτε επιλέξετε να κάνετε την δεξίωση του γάμου σας. Το διαδίκτυο θα σας δώσει πολλές πληροφορίες και λίστες με αρκετά τραγούδια τα οποία χρησιμοποιούνται για τον συγκεκριμένο σκοπό. Ο σκοπός όμως είναι αυτό το τραγούδι να το νιώσετε, να το κάνετε δικό σας και να το ζωντανέψετε.

Το κάθε τραγούδι έχει γραφτεί από τον καλλιτέχνη για κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Είναι τα συναισθήματά του, οι αποφάσεις του, η έκφραση αγάπης προς το ταίρι του. Πόσες φορές ακούσαμε ένα τραγούδι και νιώσαμε σαν να το έχουμε γράψει εμείς οι ίδιοι; Το ίδιο πρέπει να κάνετε και τώρα. Το τραγούδι που θα διαλέξετε θα πρέπει να σας θυμίζει αυτό που έχετε δίπλα σας, γιατί το έχετε ή κάποιες περιόδους από όλα αυτά που έχετε ζήσει μαζί. Πολλές φορές, το πρώτο φιλί συνδυάζεται με κάποιος μέρος, ένα τραγούδι, μια μελωδία. Ίσως αυτό το τραγούδι να είναι μια θαυμάσια επιλογή για τον πρώτο σας χορό. Μη διστάσετε να επιλέξετε κάποιο τραγούδι σκεπτόμενοι τον κόσμο από κάτω. Σίγουρα το «Σε θέλω» από τον Σάκη Ρουβά θα ήταν ένα ιδιόμορφο τραγούδι για τον πρώτο χορό σας, μπορεί όμως με μια όμορφη, μίνι χορογραφία, να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω στη δεξίωσή σας. Όλα είναι υποκειμενικά. Πρέπει όμως να καταλάβετε ότι το τραγούδι το διαλέγετε εσείς, για εσάς, όχι για τον κόσμο που θα σας παρακολουθεί.

Μερικοί από τους πιο όμορφους πρώτους χορούς, είχαν σαν “μουσικό χαλί”, Γερμανικές μπαλάντες, ροκ μελωδία ή ακόμα και παραδοσιακή μουσική, συνυφασμένη με την καταγωγή του ζευγαριού.  Ίσως η γιαγιά και ο παππούς δεν καταλάβουν το νόημα της φράσης “ ich liebe dich ”, σίγουρα όμως θα λάβουν την αύρα που εσείς οι ίδιοι εκπέμπετε στο άκουσμα του συγκεκριμένου τραγουδιού. Αυτό είναι το σημαντικότερο.

Σίγουρο είναι επίσης το γεγονός, ότι τη βραδιά του γάμου σας, θα έχετε μεγάλη συγκίνηση. Ακόμα και τσιφτετέλι να επιλέγατε, θα το χορεύατε όπως δεν το έχετε χορέψει ποτέ στο παρελθόν. Η επιλογή όμως του κατάλληλου, για εσάς, τραγουδιού, αναμφισβήτητα θα απογείωνε τη δεξίωσή σας μαζί με τον θαυμασμό των αγαπημένων σας προσώπων που παρακολουθούν από κάτω με κομμένη την ανάσα.

Μη διστάσετε λοιπόν, να επιλέξετε αυτό που εσείς επιθυμείτε, αυτό που εσείς αισθάνεστε. Μη ξεχνάτε πως είναι ο δικός σας γάμος και πως οι φίλοι σας δεν βρίσκονται από κάτω για να ακούσουν ένα ακόμη τραγούδι. Βρίσκονται εκεί για να ακούσουν το δικό σας τραγούδι.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.