Η μαμά της νύφης τι θα φορέσει

Η μαμά της νύφης είναι το πρόσωπο που θα βοηθήσει, θα οργανώσει και θα δώσει λύσεις στην αγχωμένη νύφη. Όμως δεν πρέπει να ξεχάσει να μεριμνήσει και για το δικό της φόρεμα, όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά. Στους δικούς μας γάμους συνηθίζεται οι μητέρες λόγω ηλικίας ή λόγω σωματότυπου να φοράνε φαρδιές τουαλέτες από οργάντζα ή ταφτά κάτι που δεν τις κολακεύει απαραίτητα και ίσως τις κάνει να μοιάζουν μεγαλύτερες. Στη σημερινή εποχή οι μαμάδες είναι αλλά και φαίνονται πιο νέες, ένα κατάλληλο φόρεμα θα αναδείξει την γυναικεία τους πλευρά και θα συναρπάσει τους καλεσμένους.


 

Αδύνατη μαμά

Στην περίπτωση που είναι αδύνατη απαγορεύεται να φορέσει μακρύ φαρδύ φόρεμα σε στυλ σωλήνα, ένα στενό φόρεμα στο ύψος του γόνατου (midi) είναι το ιδανικό. Υφάσματα όπως μετάξι, σκληρό σατέν και δαντέλα και χρώματα όπως κόκκινο, γαλάζιο, χρυσό, ροζ είναι κατάλληλα.

Ωστόσο εάν επιθυμεί να καλύψει το επάνω μέρος, ένα σάλι από το ίδιο ύφασμα που είναι φτιαγμένο το φόρεμα ή ένα μπολερό θα τη βοηθήσει. Τα καπέλα σε τέτοιου μήκους φορέματα είναι υπέροχα, εάν δεν της αρέσουν τα αξεσουάρ ένα καπέλο θα την κάνει εντυπωσιακή και καθόλου υπερβολική.


 

Αφράτη μαμά

Ένα η μαμά σας είναι αφρατούλα στο επάνω μέρος(κοιλιά) μπορεί να φορέσει midi φόρεμα αλλά όχι στενό. Ένα αεράτο φόρεμα από σατέν ή σιφόν ακόμα και ένα ταγιέρ με σακάκι που θα καλύψει εκείνη την περιοχή και μια φούστα σε γραμμή Α.

Σε περίπτωση που είναι στο κάτω μέρος γεμάτη, ένα μακρύ φόρεμα με πτυχώσεις σε χυτό τελείωμα (να πέφτει ριχτό από τη μέση και κάτω) είναι ιδανικό. Το επάνω μέρος ανοιχτό, με ντεκολτέ να τονίζει το στήθος, τα χέρια και τους ώμους σε περίπτωση που θέλει να τα καλύψει θα διαλέξει εσάρπα ή μπολερό. Τα χρώματα στα φόρεμα μπορεί να είναι το κλασσικό μαύρο,το σομόν το γκρι αλλά και το καφέ. Στην αφράτη μαμά δεν προτείνεται καπέλο αλλά αξεσουάρ όπως καρφίτσες, μπουτονιέρες ή γάντια.



Δες ακόμα προτάσεις με φορέματα γάμου για μαμάδες για το καλοκαίρι 2013.

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.