DIY Μπισκότα για τους καλεσμένους σας!

Εάν θέλετε να δώσετε ένα δωράκι μετά την τελετή του γάμου ή της βάφτισης μια ανέξοδη και πολύ εύκολα λύση είναι τα χειροποίητα μπισκότα. Μπορείτε να τα φτιάξετε σε ότι σχήμα επιθυμείτε, να τα δώσετε χρώμα και να τα διακοσμήσετε με ζαχαρόπαστα, σοκολάτα, καρύδα, τρούφα κ.α. Μπορείτε να τα φτιάξετε 3-4 ημέρες πριν με την ησυχία σας χωρίς να αγχωθείτε για το αν θα χαλάσουν. Μια κλασσική επιλογή είναι να κάνετε λευκά κουλουράκια και να τα στολίσετε με χρωματιστή ζαχαρόπαστα δίνοντας τα σχέδια που επιθυμείτε. Εμείς βρήκαμε μια εξαιρετική συνταγή εύκολη και νόστιμη και σας την παρουσιάζουμε. Στη συνέχεια πάρτε ιδέες και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν!

Τα υλικά για τα μπισκότα
– 1 ποτήρι ελαιόλαδο
– 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
– 1 ποτήρι ζάχαρη
– 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
– 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
– 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού μπέϊκιν
πάουντερ
– 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού σόδα
– αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία : Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (πλην του αλευριού) πολύ καλά. Αρχίζουμε και προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να μπορούμε να πλάσουμε την ζύμη μας (μην χρησιμοποιήσετε πολύ αλεύρι γιατί θα γίνουν πολύ σκληρά).
Πλάθετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180,για περίπου 20 λεπτά.
Για τη ζαχαρόπαστα:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε 1/4 της κούπας νερό με 2 φύλλα ζελατίνης, 1 βανίλια και 2 κουταλιές του γλυκού, γλυκόζη… Μόλις λιώσουν καλά η ζελατίνη και η γλυκόζη, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε : 1 σακουλάκι ζάχαρη άχνη & το μείγμα που φτιάξαμε στο κατσαρολάκι προηγουμένως. Ακολουθούμε την μέθοδο του ηφαιστείου. Κάνουμε δηλαδή μία τρύπα στο κέντρο της ζάχαρης και εκεί ρίχνουμε το υγρό. Ζυμώνουμε το μείγμα μας πολύ καλά μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη μάζα!
Σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής μπορείτε να βρείτε διάφορα χρώματα για να δώσετε την απόχρωση που θέλετε στη ζαχαρόπαστα.
Περιτύλιγμα:
Θα χρειαστείτε διαφανή τετράγωνα σακουλάκια λίγο πιο μεγάλα σε μέγεθος από το μπισκότο και κορδελάκια για να δέσετε το σακουλάκι. Θα τα βρείτε σε μαγαζιά με υλικά συσκευασίας.
*Η συνταγή για τα μπισκότα και τη ζαχαρόπαστα είναι από το blog http://mamadoparea.blogspot.com

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.