Οργανώστε το πιο οικονομικό ταξίδι του μέλιτος! Πετάξτε από 10 ευρώ!

Όλα είναι θέμα οργάνωσης και αυτό σίγουρα την περίοδο που θα ετοιμάζεται τα «του γάμου» θα το καταλάβετε! Εάν λοιπόν επιλέξατε να παντρευτείτε σε αυτή την οικονομικά δύσκολη εποχή σίγουρα πολλοί θα θεωρήσετε το ταξίδι του μέλιτος πολυτέλεια ή περιττό έξοδο. ΛΑΘΟΣ! Παντρεύεστε μια φορά και το σωστό είναι να αφιερώσετε ένα εύλογο διάστημα 1 εβδομάδας στο ταίρι σας μακριά από όλους και από όλα. Τι γίνεται όμως όταν τα οικονομικά μας είναι πολύ άσχημα? Είπαμε… οργάνωση και προγραμματισμός ….βέβαια τέτοιου είδους συμβουλές σίγουρα έχετε ξαναδιαβάσει και σίγουρα σας φάνηκαν ανούσιες αφού δεν σας πρόσφεραν στην πραγματικότητα μια λύση….Εμείς όμως θα σας ενημερώσουμε για το τι μπορείτε να κάνετε για να βγεί πολύ οικονομικά το ταξίδι του μέλιτος.

Ξεχάστε τα τουριστικά γραφεία και τα group. Πέρα από τις ακριβές τιμές δεν είναι και ότι καλύτερο να πρέπει να ακολουθείτε το group όπου και αν πάει ή να είστε αναγκασμένοι να τηρήστε ένα πρόγραμμα που δε σας βολεύει. Ετοιμαστείτε να γίνετε εσείς ο διοργανωτής του ταξιδιού.

Τα περισσότερα έξοδα σε ένα ταξίδι είναι τα εισιτήρια και η διαμονή, πάντα βέβαια παίζει ρόλο και το μέρος που θα προτιμήσετε. Ας πάρουμε λοιπόν τον τομέα εισιτήρια….αν είστε από τους τυχερούς που μένετε Κέρκυρα, Χανιά, Κω, Ρόδο, Βόλο και Θεσσαλονίκη ( ή μπορείτε να πάτε σε ένα από αυτά τα μέρη) τότε η Ryanair σας περιμένει να πετάξετε μαζί της από 10 ευρώ! Ναι μάλιστα καλά ακούσατε… πρόκειται για μια πολύ γνωστή ( σε πάρα πολλές χώρες )  ιρλανδικής καταγωγής low cost αεροπορική εταιρία η οποία διαθέτει εισιτήρια σε άκρως οικονομικές τιμές αρκεί να οργανωθείτε και να κλείσετε τα εισιτήρια νωρίς. Όμως επειδή η συγκεκριμένη αεροπορική σε γενικές γραμμές είναι πολύ οικονομική μπορείτε και 1 μήνα πριν να βρείτε εισιτήρια από 10 ή 15 ευρώ.

Θα αναρωτηθείτε γιατί όμως είναι τόσο φθηνή? Γιατί δεν υπάρχουν παροχές όπως νεράκια, καφεδάκια, σαντουιτσάκια, μπισκότα, φυστίκια, καραμέλες… δεν προσφέρεται τίποτα στους επιβάτες παρά μόνο πωλείται! Οι αεροσυνοδοί θα σας φέρουν έναν κατάλογο όπου εκεί θα υπάρχουν προιόντα με τις τιμές τους και εάν το επιθυμείτε αγοράζετε αυτό που θέλετε να φάτε ή να πιείτε. Οι θέσεις των αεροπλάνων δεν έχουν την άνεση άλλων εταιριών, ωστόσο μπορούν να χαρακτηριστούν βολικές.

Ένας ακόμη λόγος που την κάνει οικονομική είναι οι αποσκευές. Επιτρέπεται δωρεάν να πάρετε μια cabin bag δηλαδή μια βαλίτσα μικρών διαστάσεων 55cm x 40cm x 20cm. Στην περίπτωση που θέλετε μεγαλύτερη βαλίτσα πληρώνετε ανάλογα. Τα εισιτήρια τα κλείνετε μόνο μέσω internet στην ιστοσελίδα της εταιρείας, τα εκτυπώνετε εσείς και τα έχετε μαζί σας για το αεροδρόμιο.

Η συγκεκριμένη εταιρεία πετάει από τα παραπάνω μέρη της Ελλάδας για : Ιταλία ( Ρώμη, Μιλάνο κλπ) Βέλγιο ( Βρυξέλλες ) Αγγλία , Γερμανία κ.α. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε παραπάνω από 1 πτήσεις και να φτάσετε εκεί που θέλετε. Για παράδειγμα από το Μιλάνο υπάρχουν εκατοντάδες μέρη που μπορείτε να πετάξετε, έτσι θα μπορούσατε να φτάσετε στο Μαρόκο ή στην Ibiza. Το μειονέκτημα όμως είναι ότι θα σας προσγειώσει σε μικρά αεροδρόμια που πιθανόν να είναι μισή με μια ώρα μακριά από το κέντρο της πόλης. Στα συγκεκριμένα αεροδρόμια λόγω των πολύ συχνών πτήσεων της Ryanair και άλλων οικονομικών εταιρειών υπάρχουν πούλμαν όπου σας πάνε στο κέντρο της πόλης (μπορείτε στην ιστοσελίδα του εκάστοτε αεροδρομίου να βρείτε τιμές και ώρες για τα δρομολόγια). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη αεροπορική μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα ryanair.com.

Στο δεύτερο σκέλος αυτό της διαμονής μπορείτε να δείτε οικονομικά ξενοδοχεία μέσω του booking.com αλλά και του trivago.gr . Το πλεονέκτημα είναι ότι τα σχόλια που υπάρχουν για το κάθε ξενοδοχείο είναι από πραγματικούς ανθρώπους οι οποίοι διέμειναν στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Για να είστε όμως σίγουροι για την ποιότητα επισκεφθείτε κατόπιν και το tripadvisor.com.gr όπου μπορείτε να δείτε (εάν υπάρχει) για το ξενοδοχείο που θέλετε να κλείσετε, πραγματικές φωτογραφίες που τραβήξανε άλλοι πελάτες. Έτσι θα έχετε μια πλήρη και αληθινή εικόνα πέρα από εκείνη την τέλεια που θέλει το κάθε ξενοδοχείο μέσω διάφορων τρικ να περάσει.
Οι συμβουλές μας:

  • Από τη στιγμή που θα είστε οι δύο σας δεν χρειάζεται να πάρετε πάρα πολλά ρούχα και έτσι να γλιτώσετε περαιτέρω έξοδα στις αποσκευές.
  • Επιλέξτε ξενοδοχεία καθαρά και το σημαντικότερο κοντά σε μετρό,λεωφορεία και όχι 5άστερα που θα χρειαστεί αρκετά ευρώ για μια εβδομάδα διαμονής.
  • Χρησιμοποιήστε το internet προς όφελός σας πριν το ταξίδι του μέλιτος και βρείτε εστιατόρια,μπαρ,club οικονομικά! Υπάρχουν ελληνικά sites τα οποία ασχολούνται με ταξίδια και οι επισκέπτες τους μπορούν να διαβάσουν κριτικές, προτάσεις για οικονομικά μέρη, από άλλους εγγεγραμμένους χρήστες που έχουν βρεθεί στην ίδια χώρα στο παρελθόν.
  • Μην πάρετε δώρα σε συγγενείς και φίλους! Εκτός του ότι θα φάτε αρκετά χρήματα έτσι, δε θα μπορέσετε οικονομικά να τα μεταφέρετε πίσω στην Ελλάδα αφού θα χρειαστείτε κι άλλες αποσκευές.
  • Φροντίστε να ψάξετε και να μάθετε για τα “pass” που υπάρχουν σε διάφορες χώρες όπου με μια τιμή πχ των 50 ευρώ μπορείτε να έχετε απεριόριστες μετακινήσεις με τα μεταφορικά μέσα, ελεύθερη είσοδο σε αξιοθέατα, μειωμένες τιμές σε εστιατόρια και καφέ για 3 ή 5 ημέρες.
  • Αν πετάξετε με τη συγκεκριμένη εταιρεία, ψάξτε λίγο για τις εκπτώσεις που θα έχετε ανάλογα με την κάρτα(είτε πιστωτική είτε prepaid) που θα πληρώσετε.

Τέλος σκεφτείτε ότι σημασία δεν έχει το ταξίδι αλλά ο προορισμός και ακόμα και αν επιλέξτε έναν τόσο οικονομικό τρόπο για το ταξίδι του μέλιτος θα είστε χαρούμενοι γιατί δεν κλειστήκατε στο σπίτι μετά το γάμο και φυσικά περήφανοι γιατί όλο το ταξίδι το οργανώσατε μόνοι σας!

broamroo:

This website uses cookies.