Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά στη μαγευτική Πράγα

Ένας από τους μεγάλης φήμης προορισμούς στην Ευρώπη ειδικά για τις ημέρες των γιορτών, είναι αναμφισβήτητα η Πράγα, γνωστή και ως «πόλη των εκατό πύργων». Δικαιολογημένα μιας δεν πρόκειται απλώς για μια πόλη, αλλά για ένα παραμύθι που παίρνει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια σας.

Κλασσικά μέρη που αξίζει να δείτε είναι μεγαλύτερο κάστρο που βρίσκεται πάνω από την πόλη. Τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου, τους Λευκούς Πύργους, το παλάτι Kinsky, την οικία του Φάουστ και ένας περίπατος στην περιοχή Νέος Κόσμος θα σας εντυπωσιάσει.

Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης, που συγκαταλέγονται στις πιο όμορφες της Ευρώπης, ανοίγουν γύρω στις 28 Νοεμβρίου και παραμένουν εώς την 1 Ιανουαρίου. Θα τις βρείτε στην πλατεία της Παλιάς Πόλης και στην πλατεία Wenceslas. Σε αυτές τις αγορές θα συναντήσετε Τσεχικές παραδόσεις, και θα γευτείτε Τσέχικες λιχουδιές ικανοποιώντας όλες τις αισθήσεις σας υπο το άκουσμα εορταστικής μουσικής. Θα βρείτε τοπικά προϊόντα, πολλά από τα οποία μικρών παραγωγών, που έρχονται ειδικά για την περίσταση από όλες τις επαρχίες της χώρας: λουκάνικα, τοπικές σπεσιαλιτέ, μπίρες, svarene vino (το παραδοσιακό ζεστό κρασί) αλλά και χειροτεχνήματα, κρύσταλλα Βοημίας, ξύλινα παιχνίδια, αρωματικά κεριά, χειροποίητα κοσμήματα, κεραμικά, καπέλα, παραδοσιακές κούκλες, χριστουγεννιάτικα στολίδια κ.λπ.

Μετά το shopping κάντε ένα διάλειμμα να ξαποστάσετε και ζεσταθείτε με ζεστό κρασί, γευτείτε ψημένα κάστανα, λουκάνικα και άλλες λιχουδιές. Κάτω από το φωτισμένο δένδρο στην πλατεία της Παλιάς Πόλης θα θαυμάσετε την φάτνη, ενώ θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε εμφανίσεις από χορωδίες και χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλες τις γωνιές της Τσεχίας.

Για αγορές σας θα διαβείτε την πιο γνωστή οδό με καταστήματα, την Parizska, όπου θα βρείτε πολυτελή προϊόντα. Κοντά στην Parizska υπάρχει το τρίγωνο που σχηματίζεται από τρεις οδούς Dusni, Dlouha και V Kolkovne και αξίζει την προσοχή σας. Πολλές μπουτίκ κορυφαίων Τσέχων σχεδιαστών γυναικείας μόδας βρίσκονται εδώ. Για ακόμα περισσότερο shopping προτιμήστε τα μεγάλα εμπορικά κέντρα στα προάστια της Πράγας.

Της Anastasia PoiR

broamroo:

This website uses cookies.