Σεξ, εγκυμοσύνη και παιδιά

Μία στις πέντε γυναίκες κάνει σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που είδε προσφάτως το φως της δημοσιότητας, ενώ το 40% εξ αυτών υποστηρίζει πως το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιο παθιασμένο.

Συχνά, η ερωτική πράξη αποτελεί μακριά ανάμνηση μετά τον ερχομό του μωρού, με τους περισσότερους γονείς να συνευρίσκονται λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Πάνω από τις μισές γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα (51.4%) δήλωσαν πως δεν θέλουν καθόλου το σεξ.

Ύπνος

Στατιστικά, λιγότερο από ένα στα πέντε ζευγάρια κάνει σεξ δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 7,000 γυναίκες. Ένα στα τέσσερα ζευγάρια κάνει σεξ μία φορά την εβδομάδα και το 18% μία φορά το μήνα. Το 4% των γυναικών παραδέχτηκε πως δεν είχε καμία ερωτική συνεύρεση με τον σύντροφό τους για περισσότερο από έναν χρόνο.

Σχεδόν το 40% των γυναικών προτιμούσε έναν καλό βραδινό ύπνο από το να κάνει σεξ αλλά ο πονοκέφαλος σπάνια χρησιμοποιείτο ως δικαιολογία για την έλλειψη της λίμπιντο.

Οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες δικαιολογίες για να αποφύγουν το σεξ ήταν η κούραση, η έμμηνος ρύση, η πιθανή παρουσία ατόμου του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος σε διπλανό δωμάτιο, ενώ δεν ήταν λίγες και εκείνες που παραδέχτηκαν πως προσποιούνται ότι κοιμούνται. Όλες όμως αντιλαμβάνονταν πως έτσι ωθούσαν τη σχέση τους με τον σύντροφό τους στα όρια.

Σχεδόν όλες οι συμμετέχουσες (95%) συμφώνησαν πως το σεξ είναι σημαντικό για μία πετυχημένη σχέση.

Η πιο πιθανή ώρα για να συνευρεθεί το ζευγάρι ήταν τη νύχτα, όταν τα παιδιά έχουν πέσει για ύπνο. Ένα όμως στα πέντε ζευγάρια παραδέχεται πως «έχει πιαστεί στα πράσα» από τα παιδιά τους.

Η Δρ. Κάρολ Κούπερ δήλωσε πως οι έγκυες πολλές φορές ξαφνιάζονται με το πόσο σέξι αισθάνονται, αλλά εξηγεί πως αυτό είναι περισσότερο θέμα του μυαλού παρά θέμα ορμονών.

«Το στήθος είναι πιο ευαίσθητο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και το σώμα αποκτά καμπύλες. Ο συνδυασμός αυτόν των δύο μπορεί να είναι πιο ελκυστικός τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες.»

broamroo:

This website uses cookies.