Προτείνουμε ονόματα για το παιδί σας! Κ-Λ-Μ

Αν ψάχνετε εναγωνίως τι όνομα θα δώσετε στο μωράκι σας, και ρωτάτε συγγενείς και φίλους για την δική τους γνώμη χωρίς να σας ικανοποιεί καμία πρόταση, τότε ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε και να κάνετε την ανεύρεση του ιδανικού ονόματος, διασκέδαση. Εμείς σας παρουσιάζουμε μια ολόκληρη λίστα με πιθανά ονόματα που ταιριάζουν στο αγγελούδι σας. Αν πάλι έχετε βρει το ιδανικό όνομα για τον μικρό πρίγκιπα ή την πριγκίπισσα σας, τότε δεν έχετε παρά να ψάξετε το όνομα του μωρού σας στη λίστα μας  για να βρείτε την ιστορία του, και να ανακαλύψετε τον χαρακτήρα του, σύμφωνα με την ψυχολογία του ονόματος και της αριθμολογίας!

Κ.
Καλλιόπη:
Προστάτιδα της επικής ποίησης, της ρητορικής και όλων των τεχνών, ήταν η μεγαλύτερη στην ηλικία και η πιο ευγενική από τις Εννέα Μούσες. Όνομα που δε το συναντούμε πολύ στη σύγχρονη εποχή, συναντάται όμως ακόμη στα νησιά .

Υπεύθυνη και δυναμική η Καλλιόπη, μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Οι δυσκολίες της ζωής δεν την αποθαρρύνουν αλλά ούτε και διαβρώνουν τη προσωπικότητα της. Ωριμάζει νωρίς και συχνά επιφορτίζεται και με τις υποχρεώσεις των άλλων λόγω ικανοτήτων.

Κίμων: Γιος του νικητή της μάχης του Μαραθώνα, Μιλτιάδη έγινε και ο ίδιος ένας απο τους μεγαλύτερους Αθηναίους στρατηγούς.

Εύστροφος, πνευματώδης και αθλητικός. Συχνά προτιμά την εργένικη ζωή όπως και τα ελεύθερα επαγγέλματα.γιατί δεν του αρέσει να του ορίζουν τη ζωή του οι άλλοι.

Κλαίρη:
Αγία της Καθολικής Εκκλησία.

Αυθόρμητη και ρομαντική διατηρεί πάντα μια φρεσκάδα στην όψη και το πνεύμα. Δεν υποφέρει από μεγάλες φιλοδοξίες και προτιμά να εργάζεται και να ζει σε ένα ευ΄χαριστο περιβάλλον. Είναι από τις γυναίκες που μπορούν  να διαλύσουν μια σχέση που δεν τις ικανοποιεί προκειμένου να συνεχίσουν με αισιοδοξία τη ζωή τους.

Κλεάνθης:
Στωικός φιλόσοφος απ’ την Τρωάδα, μαθητής του Ζήνωνος και διάδοχός του στη διεύθυνση της στοάς.

Ευγενικός και κομψός κατακτά τον συνομιλητή του μόνο που χάνει μέρος από τη γοητεία του λόγω της μεγάλης ιδέας που έχει για τον εαυτό του. Αυτό το γεγονός τον δυσκολεύει στις σχέσεις του ακόμη και στο γάμο του.

Κλέαρχος:
Στρατηγός των Λακεδαιμόνων, διακρίθηκε σε διάφορες σπουδαίες επιχειρήσεις, στο δεύτερο μισό του Πελοποννησιακού πολέμου.

Ριψοκίνδυνος αλλά και πολύ τυχερός, είναι σίγουρα ο επιτυχημένος της ζωής. Παρακολουθεί με ενδιαφέρον ότι έχει σχέση με την εξέλιξη της τεχνολογίας, ενώ τον απωθεί ότι αφορά το παρελθόν.

Κλέλια: Αγία της καθολικής εκκλησίας. Γεννήθηκε στην Ιταία το 1842 και αφιέρωσε τη ζωή της στην εκπαίδευση.

Κυκλοθυμική η Κλέλια έχει μια ζωή γεμάτη εκπλήξεις. Μπορεί να ξεκινήσει σαν μια υπερβολικά φιλάρεσκη κι εγωκεντρική γυναίκα και να γίνει με το πέρασμα του χρόνου, εθελόντρια σε κάποια κοινωφελή οργάνωση. Ή αντίθετα από μαχητική αγωνίστρια να καταλήξει αργόσχολη σύζυγος ενός εύπορου επιχειρηματία.

Κλεοπάτρα: Η θρυλική βασίλισσα της Αιγύπτου, κόρη του Πτολεμαίου Αυλήτου, τον διαδέχτηκε στο θρόνο και παντρεύτηκε τον αδερφό της. Η Κλεοπάτρα τάχθηκε στην αρχή εναντίον του Αντώνιου για να συνδεθεί μαζί του αργότερα με έναν θυελλώδη ερωτικό δεσμό

Επικίνδυνη γυναίκα για τους άντρες. Από μικρή έχει το χάρισμα να πείθει τους άλλους για τη μοναδικότητα της. Αλίμονο σε όποιον την αμφισβητήσει! Ο έρωτας παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή της ενώ ακόμη και σε μεγάλη ηλικία παίζει με τις ανδρικές καρδιές που δε μπορούν να της αντισταθούν.

Κορίννα:
Λυρική ποιήτρια, από την Τανάγρα της Βοιωτίας,είναι η μόνη συγγραφεύς που έχει γράψει στη Βοιωτική διάλεκτο.

Ανεξάρτητη και ατίθασο πνεύμα, αποχωρίζεται γρήγορα την οικογένεια της ενώ δεν αποφασίσει εύκολα να παντρευτεί. Της ταιριάζουν τα επαγγέλματα που σχετίζονται με κόσμο.

Κοσμάς: Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τίμιος και ιδεολόγος σε απίστευτο βαθμό. Είναι εργατικός και πολύ φιλότιμος. Συχνά ζει με την εντύπωση ότι η ζωή του φέρθηκε άδικα και δε μπόρεσε να επιτύχει όσα ήθελε.

Κρίτων: Πλούσιος Αθηναίος φίλος του Σωκράτη. Προσπάθησε να τον βοηθήσει να αποδράσει, αλλά ο Σωκράτης αρνήθηκε.

Είναι η ψυχή της συντροφιάς. Έχει πάντα ευχάριστες διηγήσεις να πει και να θερμάνει την ατμόσφαιρα στη συντροφιά. Ακούραστος, ευχάριστος, ξέρει να δημιουργεί τη σωστή ατμόσφαιρα. Δεν εκδηλώνει εύκολα τα συναισθήματα του.

Κυβέλη: Ασιατική Θεότητα. Η Μεγάλη Μητέρα, η θεά των δυνάμεων της φύσης.

Λίγο απόμακρη, απαιτείται χρόνος ώστε να τη γνωρίσει κανείς. Αγαπά το ρεαλισμό και δε κρατά κακία σε κανέναν. Συνήθως έχει όψη αγοροκόριτσου και κάνει περισσότερο παρέα με άνδρες παρά με γυναίκες.

Κυριάκος Κυριακή: Είναι αυτός που αναφέρεται ή ανήκει στον Κύριο. Υπάρχουν πολλοί Άγιοι στην Ορθόδοξη Εκκλησία με το όνομα αυτό.

Ο Κυριάκος είναι καλοκάγαθος με ωραίο χαμόγελο κι ευχάριστο παρουσιαστικό. Είναι τόσο αφοσιωμένος στην οικογένεια του, ώστε αυτό τον εμποδίζει να πετάξει με τα δικά του φτερά.

Η Κυριακή είναι εξαιρετικά δραστήρια και νευρική. Για μια ισορροπημένη ζωή έχει ανάγκη από την αγάπη και την παραδοχή των γύρων της.

Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνα: Στα λατινικά σημαίνει «ευσταθής, βέβαιος» Το όνομα είναι γνωστό, από τον Κωνσταντίνο τον Μέγα, που έγινε Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αν και κοινωνικός ο Κωνσταντίνος, είναι στο βάθος κλειστός χαρακτήρας. Συχνά είναι υποταγμένος σε μια γυναίκα. Τη μητέρα ή τη σύζυγο του. Στη δουλειά του ξεχωρίζει γιατί είναι επίμονος κι εργατικός.

Η Κωνσταντίνα είναι πιο αυθόρμητη κι ενθουσιώδης. Αγαπάει τα παιδιά, της αρέσει η τάξη στο χώρο της και αφιερώνει πολύ χρόνο στο σπίτι της.

Μ.
Μαγδαληνή:
Η Μαρία η Μαγδαληνή ήταν μια κοινή γυναίκα που μετανόησε κι έγινε μαθήτρια του Χριστού.

Με τη γνησιότητα του χαρακτήρα της, δημιουργεί πολλές συμπάθειες. Ο έρωτας παίζει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή της. Της αρέσει να θαυμάζει αυτόν που αγαπά. Συνήθως δε μπορεί να έχει προϊστάμενο πάνω από το κεφάλι της και γίνεται ελεύθερη επαγγελματίας. Λατρεύει τα ζώα και τα παιδιά.

Μαλβίνα:
Όνομα τευτονικής προέλευσης.

Πολύ φιλάρεσκη και πονηρή, θέλει να γοητεύσει τους άλλους, όχι μόνο με την εμφάνιση της, αλλά και με τις γνώσεις της. Έχει έντονο κριτικό πνεύμα που φτάνει μέχρι το σαρκασμό. Δραστήρια και ικανή στη δουλειά της, ελπίζει ότι ο κόπος της, θα της χαρίσει την αναμενόμενη δόξα.

Μαντώ: Κόρη του Τειρεσία, με μεγάλες μαντικές ικανότητες.

Δυναμική, γεμάτη αποφασιστικότητα, δε μπορεί να ανεχτεί να βρίσκεται στη σκιά κάποιου άλλου. Πολύ καλή φίλη, όταν συμπαθεί κάποιον. Παρ’ όλα αυτά όμως είναι πολύ σκληρή με τους ανθρώπους που την πειράζουν.

Μάξιμος: Ρήτορας και φιλόσοφος, που έζησε τον 2ο αιώνα μ.Χ.

Δίνει προτεραιότητα στις υλικές απολαύσεις. Έχει χιούμορ κι αυτό τον κάνει ευπρόσδεκτο στις παρέες. Φροντίζει να υπάρχει ένα μυστήριο γύρω από εκείνον. Του αρέσει να μιλάει πολύ. Τόσο μάλιστα, ώστε ξεφεύγει από την αλήθεια μερικές φορές και καταφεύγει σε υπερβολές.

Μάρθα: Αδελφή του Λαζάρου και της Μαρίας, ήταν σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, μαθήτρια του Ιησού Χριστού.

Ανεξάρτητη, μοναχική και φιλόζωη. Είναι απόμακρη με τους ανθρώπους παρ’ όλο που διαθέτει ισχυρή γοητεία ώστε να τους προσελκύσει.

Μαρία, Μάριος. Το όνομα της Θεοτόκου.

Έχει την αίσθηση του καθήκοντος και τη μανία της τελειότητας. Της αρέσει να φαίνεται ικανή και οργανωτική και η γνώμη των άλλων μετράει πολύ γι’ αυτήν. Η Μαίρη είναι πιο εγωίστρια, αλλά ζωηρή και κοινωνική. Η Μάρω είναι σοβαρή και αρκετά συχνά, διανοούμενη. Ενώ η Μαρίκα αγαπάει πάνω από όλα τα παιδιά της.

Ο Μάριος, ζει έντονη ζωή όταν είναι νέος. Λατρεύει τις γυναίκες τη ταχύτητα και τα χρήματα. Είναι αποδοτικός σε όπιο επάγγελμα κι αν ασκήσει.

Μάρκος: Όνομα Ρωμαίων Αυτοκρατόρων και του Αποστόλου κι ευαγγελιστή ένας εκ των δώδεκα μαθητών του Ιησού.

Ευαίσθητος κι επηρεάσιμος, αγαπάει τους αδύνατους αλλά υποκύπτει στη δύναμη των ισχυρών. Έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με διαφορετικούς χαρακτήρες. Αγαπάει τη ζωή της νύχτας.

Μενέλαος: Η απαγωγή της γυναίκας του, της ωραίας Ελένης, οδήγησε, οδήγησε στο Τρωικό πόλεμο.

Έχει μεγάλη καρδιά και συγχωρεί εύκολα. Πολύ επιδέξιος στις χειρονακτικές εργασίες γίνεται άφθαστος μηχανικός. Τον αφήνει αδιάφορο η καριέρα. Προτιμάει την ασφάλεια μιας ήσυχης και τακτοποιημένης ζωής.

Μιλτιάδης:
Ο γνωστός Μαραθωνομάχος.

Φιλόδοξος και πονηρός, αντιλαμβάνεται τις τάσεις της εποχής και τις εκμεταλλεύεται αμέσως όταν πρόκειται για την εργασία του. Στα αισθηματικά του, αποζητάει τη σταθερότητα. Μέχρι όμως να καταλήξει μπορεί να καταφύγει και σε δεύτερο γάμο.

Μιχαήλ, Μιχαέλα: Εβραϊκό όνομα Αρχαγγέλου.

Του αρέσει να επιβάλλεται στους γύρω του. Είναι αρκετά εύθικτος και δεν του αρέσει να του επιβάλλονται. Δίνει μεγάλη σημασία στις οικογενειακές παραδόσεις ενώ διέξοδο στη κοινωνικότητα του, δίνει στον εαυτό του όταν βρίσκεται συντροφιά με τους φίλους του.

Μυρτώ:
Εγγονή του Αριστείδη και δεύτερη σύζυγος του Σωκράτη.

Αποκλειστική και ζηλιάρα, δεν της αρέσει να μοιράζεται. Δυναμική, αλλάζει συχνά επαγγέλματα και πετυχαίνει. Ανάλογα στη φάση στην οποία βρίσκεται, μπορεί να γίνει υπερβολικά γενναιόδωρη ή τσιγκούνα.

Ζωή Κυροπούλου

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.