Μήνας του μέλιτος στη Νότια Γαλλία

Τίποτα δεν είναι τόσο ρομαντικό όσο ο μήνας του μέλιτος στη Νότια Γαλλία.

Αυτή η πραγματικά μοναδική περιοχή του κόσμου αποτελεί το τέλειο σκηνικό για χαλαρά δείπνα σε εξαιρετικά εστιατόρια, για να εξερευνήσετε γραφικά χωριά και πόλεις με ζωντανές εκπλήξεις σε κάθε στροφή, και να περιηγηθείτε στις καλύτερες γεύσεις και αρώματα που προσφέρονται από τη χώρα που σχεδόν εφηύρε τον ρομαντισμό .

Η πιο αξιόλογη πτυχή του γαμήλιου ταξιδιού στη Νότια Γαλλία είναι ότι παρέχει μια ρομαντική απόδραση με δύο πολύ διαφορετικά σκηνικά:

1) Η οπτική απόλαυση που παρέχει η εσωτερική περιφέρεια Προβηγκία με τις ποιμενικές απόψεις που ενέπνευσαν μεγάλους καλλιτέχνες όπως: Paul Gauguin, Paul Cezanne, και Βίνσεντ βαν Γκογκ. Αμπελώνες που καλύπτονται με ευθείες σειρές παχουλών σταφυλιών σχηματίζουν ένα υπέροχο μωσαϊκό με τα ατελείωτα κτήματα γεμάτα ηλιοτρόπια ή αρωματική λεβάντα. Μεταξύ τους βρίσκονται φωλιασμένες οι γραφικές μεσαιωνικές πόλεις που επεκτείνονται στους λόφους της περιοχής, με τους πλακόστρωτους δρόμους που φιδογυρίζουν μεταξύ επιβλητικών πέτρινων κτιρίων που εξακολουθούν να χρησιμεύσουν ως κατοικίες και καταστήματα ακόμα και σήμερα.

2) Αντιθέτως, η ακτή που περιβάλλει τη Γαλλία – το θρυλικό Cote d’Azur, ή Γαλλική Ριβιέρα – είναι ένα πολυτελές θέρετρο. Αυτή η παγκοσμίου φήμης παιδική χαρά έχει δελεάσει επισκέπτες για δεκαετίες, καλώντας τους να βουτήξουν στα γαλαζοπράσινα νερά της Μεσογείου, να χαλαρώσουν στα λευκά βότσαλα των παραλίων της, και να γευτούν τοπικό κρασί ή καφέ au lait offbeat στα μπιστρό της θαυμάζοντας τη θέα των γεμάτων με γιοτ λιμανιών.

Συμβουλές για το σχεδιασμό του honeymoon στη Νότια Γαλλία
Χάρη στα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια της Νίκαιας και της Μασσαλίας, καθώς και στην άνετη εξυπηρέτηση με τρένο από το Παρίσι, ο μήνας του μέλιτος στη Νότια Γαλλία είναι εύκολο να οργανωθεί. Τρένα επίσης διασχίζουν ολόκληρη την περιοχή, αν και ορισμένα χωριά μπορούν να προσεγγιστούν μόνο με αυτοκίνητο.
Ενώ μεσογειακό κλίμα της περιοχής εξασφαλίζουν ήπιες καιρικές συνθήκες όλο το χρόνο, η καλύτερη στιγμή για να σχεδιάσετε το γαμήλιο ταξίδι στη Νότια Γαλλία είναι μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου. Τα φημισμένα χωράφια λεβάντας της Προβηγκίας είναι ανθισμένα από τέλος Ιουνίου έως τον Ιούλιο, ενώ οι ήλιοι κάνουν το τοπίο χρυσό τον Αύγουστο. Ο Σεπτέμβριος είναι η περίοδος συγκομιδής των αμπελώνων.
Αν και τα αγγλικά δεν μιλώνται στην Νότια Γαλλία τόσο όσο στο Παρίσι, οι περισσότεροι σερβιτόροι και άλλοι άνθρωποι στις υπηρεσίες γνωρίζουν αρκετά τη γλώσσα για την επικοινωνία με τους επισκέπτες, κάνοντας το γαμήλιο ταξίδι στη Νότια Γαλλία ιδανικό, ακόμη και για όσους δεν μιλούν γαλλικά .
Σχεδόν κάθε πόλη έχει το δικό του γραφείο με Τουριστικές Πληροφορίες που προσφέρει χάρτες, φυλλάδια, καθώς και εξατομικευμένες συμβουλές.
Αν και η περιοχή έχει πολλά μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία παγκόσμιων αλυσίδων, τόσο η Προβηγκία όσο και η Κυανή Ακτή είναι γεμάτες με γοητευτικά μικρά πανδοχεία και ξενοδοχεία, που αν και είναι μερικών εκατοντάδων ετών διαθέτουν μοντέρνα και πλήρως λειτουργικά μπάνια. Το φιλικό προσωπικό τους και η ζεστή αίσθηση που αποπνέουν τα καθιστούν το τέλειο καταφύγιο κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος στη Νότια Γαλλία.

broamroo:

This website uses cookies.