Κουφέτα και μόδα

Οι αρχαίοι Ρωμαίοι γιόρταζαν τις γεννήσεις και τους γάμους με ένα μακρινό πρόγονο των σημερινών κουφέτων.Μέχρι τον αιώνα της Αναγέννησης τα κουφέτα γινόντουσαν με μέλι. Κατά την Αναγέννηση, όπως και στην αρχαιότητα, τα κουφέτα δεν ήταν μόνο για τελετουργική χρήση, ήταν πραγματικά γλυκίσματα από ζαχαρωμένα φρούτα, ή, όπως μαθαίνουμε από ένα χειρόγραφο του 1504, με αμύγδαλα, αποξηραμένα φρούτα, αρωματικούς σπόρους, φουντούκια, κουκουνάρια ή κανέλα, που καλύπτεται με ένα σκληρό επίστρωμα ζάχαρης.Συνήθως συνόδευαν όχι μόνο δεξιώσεις γάμων, αλλά και πολλά σημαντικά γεύματα.


Η χρήση των κουφέτων άρχισε να διαδίδεται μέσω της Ιταλίας στα τέλη του 18ου όταν άνοιξε το πρώτο εργοστάσιο κουφέτου στην περιφέρεια Abruzzo, η οποία έγινε η διάσημη πρωτεύουσα κουφέτου για τρεις αιώνες.

Με την πάροδο των χρόνων τα κουφέτα έγιναν συνυφασμένα σε όλη την Ευρώπη με όλες τις σημαντικές εορταστικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα με τη βάπτιση και το γάμο. Στην Ελλάδα, τα κουφέτα αποτελούν απαραίτητο συνοδευτικό στοιχείο στις τελετές, παλαιότερα τα κουφέτα ήταν λευκά απλά με αμύγδαλο ενώ η εμφάνιση σοκολατένιων κουφέτων σε παλ αποχρώσεις έκανε μεγάλη εντύπωση.


Στη σημερινή εποχή, οι γεύσεις, τα χρώματα και τα σχέδια έχουν αγγίξει τα όρια του gourmet.


Γεύσεις όπως σαμπάνια, καπουτσίνο, φράουλα, καρύδα, πορτοκάλι, λεμόνι, τιραμισού, σχέδια όπως βέρες ή βότσαλα και χρώματα όπως κόκκινο, ροζ περλέ, σιελ περλέ, σαμπανί μπορντό μεταλιζέ, χρυσό και ασημί μεταλιζέ, κρεμ, κάνουν τα κουφέτα να μοιάζουν δύσκολη υπόθεση στην επιλογή!

Η μόδα τα τελευταία χρόνια δείχνει στην πρώτη θέση να βρίσκονται τα γεμιστά κουφέτα χωρίς αμύγδαλο σε απίθανες γεύσεις. Τη δεύτερη θέση κατέχουν τα κουφέτα με αμύγδαλο και λευκή σοκολάτα με γεύσεις. Οι μεταλιζέ τόνοι είναι σίγουρα κάτι ξεχωριστό ενώ τα κουφέτα βέρες κάτι πρωτότυπο.


Τον τελευταίο χρόνο προστέθηκε μια νέα τάση, τα τυπωμένα κουφέτα που αναγράφουν ότι επιθυμείτε και τα χειροποίητα κουφέτα για βάπτιση με ζωγραφισμένες φατσούλες.


Το all time classic κουφέτο με το ολόκληρο αμύγδαλο ίσως είναι από τα λίγα που δεν θα χαρακτηριστεί ποτέ πασέ!Αν και τα κουφέτα της νέας γενιάς κλέβουν λίγο την παράσταση ωστόσο το κλασσικό κουφέτο με το ολόκληρο αμύγδαλο παραμένει σταθερή αξία.


Το κύριο χαρακτηριστικό ενός ποιοτικού κουφέτου είναι το καλοκαβουρδισμένο αμύγδαλο, η καλή σοκολάτα και η ποιοτική γεύση στην περίπτωση του γεμιστού. Στην επιλογή σας να είστε κάθετοι για την φρεσκάδα τους, να θυμάστε πως είναι η κατεξοχήν γλυκιά νότα στο γάμο σας!

broamroo:
Related Post

This website uses cookies.