Ευτυχισμένο γάμο εξασφαλίζει ο ύπνος σε χωριστά κρεβάτια!

Το μυστικό για ένα μακροχρόνιο και ευτυχισμένο γάμο είναι να κοιμάστε σε ξεχωριστά κρεβάτια.Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο το ζευγάρι θα έχει λιγότερους καβγάδες και κρεβατομουρμούρες, αλλά θα κοιμάται ήρεμα για όλο το βράδυ.Ο ήσυχος, συνεχής ύπνος θα έχει θετικές συνέπειες και στην υγεία του αντρόγυνου, αφού με αυτόν τον τρόπο θα μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιοπαθειών, αλλά και του διαζυγίου.

Αυτό τόνισε Βρετανός ερευνητής, ο οποίος μελέτησε πώς ένας καλός γάμος μπορεί να συνεισφέρει στην καλή σωματική υγεία του ζευγαριού.Η έλλειψη ύπνου, είτε εξαιτίας ενός τσακωμού ή του ροχαλητού του συντρόφου, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο δρ. Νιλ Στάνλεϊ, ο οποίος ακολουθεί τις συμβουλές του και κοιμάται σε ξεχωριστά κρεβάτια από τη σύζυγό του, είπε ακόμη ότι τα δύο μονά κρεβάτια δεν βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου.Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η παράδοση του διπλού κρεβατιού σε ένα γάμο ξεκίνησε με τη βιομηχανική επανάσταση, όταν ο κόσμος μετακόμισε στις μεγάλες πόλεις και αντιμετώπισε σημαντική έλλειψη χώρου.Πριν μάλιστα από τη βικτοριανή εποχή τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια κοιμόντουσαν ξεχωριστά.

Όταν ένα ζευγάρι κοιμάται σε διπλό κρεβάτι, καταλαβαίνει τις κινήσεις του διπλανού του, το ροχαλητό του, τον ανήσυχο ύπνο του και το αν σηκώνεται για να πάει στην τουαλέτα το βράδυ και αυτό «χαλάει» την ποιότητα του ύπνου.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Στάνλεϊ, είναι το διαζύγιο, η κατάθλιψη, η ανάπτυξη καρδιακών προβλημάτων, ακόμη και εγκεφαλικών.Μία πρόσφατη μάλιστα γιαπωνέζικη έρευνα συμπέρανε ότι για να ξεκουράζεται πραγματικά ο οργανισμός και να μην κινδυνεύει από προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη ύπνου, είναι απαραίτητες οι εφτά ώρες ύπνου το λιγότερο.

Όταν ο ένας σύζυγος κινείται στον ύπνο του, υπάρχει μία πιθανότητα έως και 50% ότι και ο άλλος θα αλλάξει θέση και θα τον καταλάβει. Σημειωτέον ότι τα νέα ζευγάρια σπάνια κοιμούνται σε ξεχωριστά δωμάτια και μόνο τα ηλικιωμένα ζευγάρια τα προτιμούν.Το 40% των ζευγαριών άνω των 70 ετών προτιμά τις ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες με το έτερον ήμισυ.

broamroo:

This website uses cookies.